Workshop pentru valorificarea energetică a biomasei forestiere

10 aprilie 2012 14:570 comments

La Sfântu Gheorghe, la sediul Asociaţiei Green Energy, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru a organizat un workshop regional privind valorificarea biomasei forestiere în scopul producerii de energie. Workshop-ul se înscrie în seria celor 3 acţiuni similare care se vor derula în cadrul proiectului PromoBio, având ca obiective principale identificarea şi sprijinirea unor proiecte pilot în domeniul biomasei forestiere şi elaborarea unui plan regional de acţiune în vederea creşterii utilizării biomasei pentru producerea de energie.
Regiunea Centru, alături de alte 2 regiuni din Polonia şi Slovacia, face parte din cele 3 regiuni ţintă ale proiectului PromoBio, proiect finanţat prin programul european Intelligent Energy Europe (contractul nr. IEE/10/470/SI2.593725), ce vizează sprijinirea iniţiativelor regionale în domeniul bioenergiei. ADR Centru şi Institutul de Studii şi Proiectări Energetice din Bucureşti (ISPE) sunt partenerii din România ce participă la acest proiect.
Evenimentul desfăşurat la Sfântu Gheorghe a suscitat un interes deosebit, atrăgând aproape 50 de participanţi din toate judeţele Regiunii Centru.
“Proiectul PromoBio va sprijini iniţierea unor proiecte pilot în Regiunea Centru pentru valorificarea biomasei forestiere locale, prin implicarea directă a partenerilor proiectului, în special a Bioenergy2020, un institut de cercetare din Austria şi a Institutului de Cercetări Forestiere din Finlanda, care vor oferi instruire iniţiatorilor proiectelor pilot şi asistenţă în întocmirea documentaţiilor necesare dezvoltării proiectelor. Considerăm că valorificarea energetică a biomasei reprezintă un impuls pentru dezvoltarea mediul de afaceri regional şi o oportunitate la îndemâna municipalităţilor din Regiunea Centru care vor să treacă la un sistem nepoluant de energie”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com