“Zilele medicale ale Albei”: Trei zile de sănătate care încep de mâine

17 aprilie 2013 13:520 comments

spital-alba-În perioada 18-20 aprilie la Alba Iulia va avea loc “Zilele medicale ale Albei” organizate de Colegiul Medicilor Alba împreună cu Asociația Medicilor de Familie Alba și Ordinul Asistenților Medicali din Romania (O.A.M.R.) unde sunt aşteptaţi aproximativ 400 participanţi din toată ţara. Pe durata a trei zile, profesorii universitari vor aborda teme de interes naţional din sistemul de sănătate.

Pe parcursul celor trei zile vor fi abordate mai multe teme de interes precum: „Monitorizarea bolilor cronice netransmisibile”, „Asistența medicală primară mereu o prioritate” și „Profilaxia, atât de necesară”.  Lucrările vor fi prezidate de personalități ale lumii medicale din România.

Medicii și asistenții din județul Alba și din toată țara, care vor fi prezenți la Alba Iulia vor participa și la ateliere de lucru pe diverse teme. Atelierul „Urgențele în pediatrie” se va desfășura în două etape, o parte de teorie și o parte practică. Conferința va fi creditată de Colegiu Medicilor din România și de Ordinul Asistenților Medicali din Romania.

„Evenimentul va fi organizat cu sprijinul Consiliului Județean Alba iar lucrările se vor desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Vor prezenta lucrări de specialitate personalități medicale din toată țara și medici din județul Alba.De asemenea, va fi amenajată și o expoziție și mai multe standuri la care vor fi prezentate aparate medicale, materiale de formare profesională și materiale educaționale privind diverse afecțiuni”, a explicat medicul George Haber, președintele Asociației Medicilor de Familie Alba.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com