ZIUA PORŢILOR DESCHISE” Şcoala “Avram Iancu” din Alba Iulia, vizitată de părinţi şi preşcolari

2 aprilie 2013 11:550 comments

DSC00134Sub genericul “Ziua porţilor deschise”, Şcoala “Avram Iancu” din Alba Iulia a organizat o serie de activităţi la care au fost invitaţi să participe preşcolarii grupelor mari şi părinţii acestora care urmează să-şi înscrie copiii în învăţământul primar. Scopul acestor acţiuni a fost prezentarea ofertei educaţionale a şcolii, a bazei materiale, precum şi familiarizarea copiilor cu viaţa de şcolar, dar şi cu învăţătoarele care vor preda la clasa pregătitoare şi I.
Promovarea şcolii a debutat cu vizita preşcolarilor care s-a desfăşurat în cadrul parteneriatului “Suntem mici, dar mari în fapte”, încheiat între Şcoala “Avram Iancu” şi Grădiniţele nr. 1, 2, 6, 7 şi Grădiniţa Emanuel din Alba Iulia. Însoţiţi de educatoare, copiii au vizitat spaţiile şcolare şi expoziţiile cu obiecte realizate de elevii şcolii, au participat la diverse activităţi şi workshopuri, alături de elevii claselor a IV-a, care i-au întâmpinat cu cântece, ghicitori, jocuri didactice, dulciuri şi obiecte confecţionate special pentru aceştia.
Activitatea de promovare a şcolii a continuat şi sâmbătă, 30 martie, ocazie cu care părinţii şi copiii acestora au asistat la o prezentare în imagini a şcolii, au purtat discuţii cu conducerea şcolii, cu învăţătoarele de la clasele pregătitoare şi I, apoi au vizitat şcoala. La acest eveniment au fost invitaţi să participe şi părinţii elevilor din clasa pregătitoare care au împărtăşit experienţa lor părinţilor interesaţi, precum şi avantajele oferite de şcoala Avram Iancu: condiţii de învăţare la standarde europene, cursuri numai de dimineaţă, programul “Şcoala după şcoală”, studierea limbilor engleză şi germană, precum şi realizarea unor activităţi educative deosebit de atractive.
Pentru a facilita accesul la informaţiile privind oferta educativă , şcoala a pus la dispoziţia părinţilor site-ul www.scai.ro, pliante, afişe, fluturaşi privind înscrierea în învăţământul primar.
Prin aceste activităţi, cadrele didactice ale şcolii au dorit să vină în întâmpinarea părinţilor care încearcă să găsească o şcoală de referinţă pentru copiii acestora.
Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com