„Ziua zâmbetelor” la Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş

11 noiembrie 2013 12:190 comments

copiiCei peste 50 de copii beneficiari ai Aşezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş şi ai centrului educaţional din cadrul acestuia au sărbătorit la sfârşitul săptămânii trecute „Ziua zâmbetelor”, o zi în care nimeni nu a avut voie să fie trist nici măcar o clipă.
Timp de câteva ore trei clovni au adus zâmbete pe chipurile copiilor, i-au învăţat să facă figurine din baloane, i-au pictat pe feţe şi au făcut tot felul de giumbuşlucuri.
Copiii au exersat mersul pe monociclu, ajutaţi de clovnii cu experienţă, şi au învăţat diferite jocuri, iar la final au fost răsplătiţi cu dulciuri pentru fiecare zâmbet.
„Vrem să mulţumim din toată inima echipei de clovni care au adus zâmbete pe faţa copiilor beneficiari ai aşezământului nostru. Copiii au fost foarte încântaţi să vadă jongleriile clovnilor, iar figurinele din baloane au fost atracţia zilei” a declarat Ciprian Orga, coordonatorul Aşezământului „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureş.
Aşezământul Social „Sf. Mucenic Ciprian” a fost înfiinţat în anul 2003 şi funcţionează în cadrul reţelei sociale a Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia fiind coordonat de teolog asistent social Ciprian Orga. Aşezământul are în prezent trei module: un serviciu socio-medical de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, o casă de tip familial în care sunt ocrotiţi 13 copii cu vârste cuprinse între 3 şi 16 ani şi un centru educaţional pentru 40 de copii. În cadrul acestuia copiii sunt sprijiniţi pentru prevenirea abandonului şcolar şi familial, pentru îmbunătăţirea rezultatelor şcolare, formarea unor principii şi conduite morale de viaţă, beneficiind zilnic de o masă caldă, de burse şi materiale educaţionale.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com