Acţiune de informare şi prevenire a violenţei în şcoli

6 martie 2013 20:261 comment

PicturePrevenirea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor este o prioritate naţională a Poliţiei Române pentru anul în curs. În acest context, în perioada 06-08 martie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba va intensifica acţiunile cu caracter preventiv menite să reducă riscul de victimizare şi de implicare a elevilor în activităţi infracţionale.
Astfel, poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii de proximitate şi cei din structurile de poliţie rutieră, vor fi prezenţi în şcolile din judeţ pentru a-i informa pe elevi despre măsurile ce trebuie să şi le ia pentru a nu deveni victime sau autori ale infracțiunilor, precum şi cu privire la regulile ce trebuie să le respecte pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere.
În cursul zilei de azi, începând cu ora 10,50, poliţiştii au fost prezenţi la Colegiul Alexandru Domşa din Alba Iulia, unde celor peste 300 de elevi ai Colegiului le-au Picture 11fost prezentate aspecte privind răspunderea penală a minorului precum şi recomandări menite să-i determine pe elevi la un comportament preventiv.
Alături de aceştia au fost cadrele didactice care au apreciat acţiunea poliţiştilor şi i-au asigurat de tot concursul în educarea antiinfracțională şi antivictimală a tinerilor.
Cu această ocazie au fost distribuite materiale informativ preventive iar mesajele pe care le-au regăsit elevii, scrise pe tablă, atunci când s-au întors în clase au fost „Fii inteligent! Nu fi violent!”, „Nu apela la violenţă!”, „ Violenţa
poate să ucidă!”, „Deschide-ţi inima, nu strânge pumnul!”.
Tot în cursul zilei de azi, la Centrul de Informare şi Educaţie Rutieră al Palatului Copiilor din Alba Iulia, peste 60 de elevi ai Şcolilor Gimnaziale Ion Agârbiceanu, Vasile Goldiş şi Avram Iancu din Alba Iulia au avut ocazia să
exerseze „şofatul” la simulatorul de trafic cu care este dotat centrul. Astfel de activităţi vor fi organizate şi în zilele următoare, atât în şcolile din Alba Iulia cât şi la cele din municipiile şi oraşele din judeţul Alba.

Tags:

1 Comment

  • pensionar sarac

    LEGE SERIOASA, UNIFORMA TREBUI NU PREVENIRE LA CEI CARE NU STIU DE FRICA SI BATE JOC DE LEGE, SE DROGEAZA SI CONSUMA ALCOOL.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com