Alba Iulia va găzdui Cupa “Dance to Sunrise”

22 august 2012 17:140 comments

Direcţia de Sănătate Publică Alba, în parteneriat cu Clubul Sportiv „DANCE TO SUNRISE” şi autorităţile publice locale prin asistenţa medicală comunitară, celebrează, în perioada 16 – 22 septembrie, campania cu titlul „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” având sloganul – „Transportul urban pe calea cea bună”. În cadrul manifestării, Alba Iulia va găzdui Cupa de dans sportiv „Dance to Sunrise”.
Sute de dansatori din întreaga ţară se vor afla, în perioada 16-22 septembrie, la Alba Iulia, pentru a participa la unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din ţară: Cupa “Dance to Sunrise”. Concursul la care şi-au anunţat participarea dansatori profesionişti, din numeroase oraşe, se află la cea de-a doua ediţie.
Cupa “Dance to Sunrise” a debutat în 2011, când la Alba Iulia s-au reunit peste 600 de dansatori profesionişti din România. Competiţia se va desfăşura şi de această dată în sala de sport a Colegiului Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” şi va fi organizată pe trei secţiuni. Participanţii vor fi răsplătiţi cu diplome, medalii şi cupe. Dat fiind faptul că evenimentul este unul costisitor, organizatorii se bazează în continuare pe sprijinul sponsorilor, dar şi al autorităţilor locale şi judeţene, care şi-au anunţat implicarea.
Scopul campaniei „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” este promovarea formelor alternative de transport ecologic şi de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii imense atât mediului cât şi sănătăţii personale.
Obiectivele campaniei: pentru a deveni o economie care consumă puţină energie şi poluează puţin, UE a adoptat o serie de obiective ambiţioase de climă şi energie pentru a fi atinse până în 2020. Acestea includ reducerea cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de seră; creşterea cu 20% a eficienţei energetice; o cotă de 20% din consumul total de energie să fie energii regenerabile; conştientizarea publicului cu privire la necesitatea de a acţiona împotriva poluării cauzate de creşterea traficului în mediul urban.
„Acţiunile campaniei sunt orientate spre informarea populaţiei care este încurajată să înţeleagă de ce rolul mişcării şi al sportului sunt atât de importante pentru bunăstarea fizică şi mentală a cetăţenilor. Campania stimulează oamenii să participe la creşterea calităţii vieţii lor. Campania este finanţată de către Ministerul Sănătăţii. Suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică.
Acţiunile de Informare – Educare – Comunicare planificate, marşurile, dansurile sportive, distribuire de materiale informative, se concentrează asupra mobilităţii alternative”, ne-a declarat directorul Direcţia de Sănătate Publică Alba, Horea Timiş.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com