Albaiulianul Florin Ungurean, învingător în openul de seniori de la Cluj-Napoca

29 ianuarie 2013 12:360 comments

În weekendul care s-a încheiat, Florin Ungureanu a participat alături de alţi 36 de şahişti la turneul de seniori de la Cluj-Napoca.
Remarcat în ultimele luni în principal datorită muncii intense ca instructor al grupelor de iniţiere din cadrul clubului municipal de şah albaiulian, Florin Ungurean (CSU Alba Iulia) şi-a demonstrat şi calităţile de jucător.
Deşi cotat al 7-lea în openul de seniori de la Cluj-Napoca, şahistul albaiulian a avut o evoluţie excelentă, obţinând locul 1 cu 5 victorii şi o singură remiză în jocul cu principalul favorit al turneului, maestrul Janos Helmer (CSM Cluj-Napoca). De altfel, şahistul clujean a trebuit să se mulţumească cu locul secund. Podiumul a fost completat de Tiberiu Orban (Şah Club Potaissa Turda).
Pentru şahiştii albaiulieni urmează a treia ediţie a turneului „Weekend şahist albaiulian”, un turneu cu raportare la Federaţia Internaţională de Şah. Turneul va avea loc în perioada 1-3 februarie la Alba Iulia, reprezentând ultimul test înaintea finalei Campionatului Naţional de seniori, eveniment programat în a doua jumătate a lunii februarie la Olăneşti.

Iulian Broksah

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com