Albaiulianul Radu Ţâmpea, învingător în Cupa Ţării Moţilor la șah

22 iulie 2013 07:090 comments

sahDevenită tradiţie, competiţia şahistă “Cupa Ţării Moţilor” s-a înscris și în acest an în programul Zilelor Oraşului Câmpeni. O nouă ocazie pentru cei mai buni şahişti din zona munţilor Apuseni de a se întâlni într-o competiție organizată de Primăria şi Consiliul Local Câmpeni cu sprijinul Clubului Municipal de Şah Alba Iulia.
Alături de cei 10 participanţi adulţi din Câmpeni şi Baia de Arieş s-a aflat și speranţa şahului albaiulian: Radu Ţâmpea. În vârstă de doar 7 ani, juniorul Clubului Municipal Alba Iulia se află la a doua participare la acest turneu. În urmă cu un an, prezenţa lui Radu Țâmpia stârnise deja interesul pasionaţilor de şah din zonă, după cum ne aduce aminte Marius Ceteraș. Chiar dacă are deja în palmares numeroase succese în competiţiile şahiste juvenile naţionale, nimeni nu s-ar fi încumetat să parieze la începutul turneului că foarte tânărul şahist albaiulian va putea să încurce socotelile mult mai experimentaţilor săi adversari.
În mod evident victoria sa din prima rundă împotriva lui Costică Turcu, unul dintre cei mai bine cotaţi jucători din Câmpeni a fost privită ca o mare surpriză. A urmat însă o nouă victorie convingătoare, de astă dată împotriva Ioan Mucea (un redutabil jucător din Baia de Arieş), moment în care toată lumea a înţeles că Răducu poate da bătăi serioase de cap oricărui adversar.
Remiza din runda a III-a cu Liviu Arieşan (Câmpeni) şi victoria din runda a IV-a cu Mihai Briciu (Câmpeni) l-au adus pe mezinul turneului în postura de lider înaintea ultimei runde. Radu Ţâmpea a trecut cu succes şi peste “examinarea finală” a profesorului Claudiu Volcov (Baia de Arieş), obţinând o frumoasă victorie şi un total de 4,5 puncte care ce i-a adus câştigarea în premieră a unei competiţii de seniori şi aprecierea unanimă a celor prezenţi, extrem de plăcut impresionaţi de evoluţia sa.
Pe locurile următoare ale clasamentului s-au clasat Costică Turcu, Liviu Arieşan şi Mihai Briciu cu 3,5 puncte, Claudiu Volcov şi Virgil Nariţa 3 puncte, Ioan Mucea şi Gheorghe Boboia 2,5 puncte, Mircea Oana 2 puncte, Andrei Gavrilă şi Sorin Nicoară 1 punct.
Turneul a fost arbitrat de albaiulianul Marius Ceteraş.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com