All Stars Game ar putea avea loc la Alba Iulia, pe 31 martie

14 februarie 2012 16:430 comments

Alba Iulia ar putea găzdui unul dintre cele mai importante evenimente din istoria baschetului albaiulian. Meciul All Stars s-ar putea desfăşura în oraşul nostru, însă în momentul de faţă nu este nimic stabilit clar. Directorul sportiv al echipei CS Universitatea, Petru Eleş, a jucat un rol foarte important în promovarea organizării acestui meci la Alba Iulia.
Petru Eleş aştepta luni vizita unor oficiali din partea Federaţiei Române de Baschet, care din pricina condiţiilor meteo au refuzat să se deplaseze de la Sibiu la Alba Iulia. ”Mă bucur foarte mult că reuşim să facem treabă la Alba într-o perioadă foarte scurtă. Acest meci sper să rămână în amintirea suporterilor, pentru că este făcut pentru suporteri”, a declarat Petru Eleş.

Partida va avea scopuri caritabile

Spectacolul de la Alba Iulia va avea şi un scop umanitar. Chiar dacă intrarea la meci va fi liberă (în condiţiile în care disputa va avea loc la Alba Iulia), organizatorii acestui eveniment s-au gândit să organizeze la final o licitaţie cu destinaţie caritabilă. ”Va fi o licitaţie la final, iar fondurile strânse vor rămâne în judeţul Alba, probabil vom ajuta o casă de copii sau o familie cu probleme”, a mai spus Petru Eleş. Cel mai probabil, în cadrul acelei licitaţii vor fi vândute tricouri, mingi sau poate chiar echipamentele din acel joc.
În principiu, acest meci ar fi programat pentru 31 martie, însă, în condiţiile în care se mai acumulează etape amânate, ar fi greu de crezut că Divizia A se va încheia la termenul stabilit, astfel că data meciului All Stars ar putea fi modificată.

Avantaje şi dezavantaje în organizarea jocului la Alba Iulia

Organizarea partidei All Stars 2012 la Alba Iulia ar aduce o serie de beneficii, dar şi câteva dezavantaje. De pildă, avantajele ar fi pentru publicul albaiulian şi pentru oraşul nostru în ceea ce priveşte formarea unei tradiţii în acest sport: atmosfera şi spectacolul care va avea loc atât pe teren cât şi în tribune, ţinând cont că la această partidă vor fi prezente pe teren cele mai bune baschetbaliste din campionatul intern.
La capitolul dezavantaje, ar fi în primul rând capacitatea sălii de sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care poate găzdui un număr de 250, maxim 300 de persoane, destul de redus având în vedere amploarea evenimentului. Un alt dezavantaj ar putea fi cauzat de lipsa unei tradiţii în organizarea de astfel de evenimente sau licitaţii cu scopuri caritabile.
Sală Polivalentă la Pâclişa?

Recent, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, nu a exclus construirea unei săli polivalente la Pâclişa, în complexul ”Constructorul”. ”Chiar am discutat cu cei de la Constructorul legat de cele 4 hectare care sunt către Pâclişa. Dorim să facem o asociere, o nouă asociaţie, urmând ca în viitor să începem construirea unei baze sportive serioase, o sală de sport populară, avem nevoie de sală de sport pentru baschet, pentru că sala de sport de la Universitate a devenit neîncăpătoare”, a declarat Hava.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com