Arcaşii Cetăţii: Concurs de Tir cu Arcul în teren variat la Alba Iulia

26 august 2013 12:090 comments

arcFederaţia Română de Arc Tradiţional şi Field organizează Campionatul de Field Open – IFAA (concurs de tir cu arcul in teren variat) – Turneul Cetaţilor care va avea loc la Alba Iulia – Cetatea Alba Iulia – în perioada 30 august- 1 sept. 2013 şi care se va desfăşura conform regulilor IFAA – International Field Archery Association.
Concursul va avea loc pe Traseul Sudic al Şanţurilor Cetăţii şi este descchis spectatorilor. Concursul de Field Open doreşte cât mai mult să aducă în faţă tirul tradiţional fără arcuri dotate cu tot felul de accesori. Ţintele în cadrul concursului vor fi variate acestea urmând a fi amplasate cu distanţe începînd de la 8 metri până la 40 de metri iar majoritatea ţintelor nu vor fi orizontale.
Concursul de la Alba Iulia se va desfăşura pe trei categorii de vârstă: Adulți (peste 17 ani), Juniori (13-17 ani), Copii (sub 13 ani)
Pentru încadrarea echipamentului pe divizii consultaţi situl FRATF , unde veţi găsi descrieri şi ilustraţii: http://www.frat.ro/divizii.php
Exemple de încadrare a echipamentului pe divizii:
• arcul compound echipat pentru concursurile de target (cu scope) se înscrie la Freestyle unlimited. Dacă se trage fără release – cu mâna – este Compound freestyle limited. Dacă se trage fără aparat de ochire – este Compound barebow. Daca este echipat cu aparat de ochire cu pini este compound bowhunter.
• arcul recurve echipat de target se înscrie la Recurve freestyle limited.
Daca vă înscrieţi greşit într-o anume divizie pentru că nu sunteti siguri, când veti primi markerele de control echipament, înainte de concurs, veţi fi repartizat în categoria potrivită.

Programul competiţiei

VINERI 30.08.2013
•Sosirea participanţilor si cazarea
17:30 – 19:30 Antrenament, verificarea echipamentului, discuţii tehnice
SÂMBATA 31.08.2013
• 08:30 – 09:30 Încălzire, explicarea regulamentului şi înmânarea broşurii cu regulamentul de concurs şefului de echipă
• 09:30 – 13:00 Concurs – runda Field partea 1
(14 tinte IFAA FIELD, 4 SĂGEŢI PE ŢINTA)
• 15:00 – 19:30 Concurs – runda Field partea 2
(14 ţinte IFAA FIELD, 4 SĂGEŢI PE ŢINTĂ)

DUMINICĂ 01.09.2013

• 08:00 – 09:00 Încălzire
• 09:00 – 12:30 Concurs – runda Hunter
(14 tinte IFAA HUNTER , 4 SĂGEŢI PE ŢINTĂ)
• 13:00 – 14:00 Festivitatea de premiere şi închiderea competiţiei
Menţionăm faptul că cei care doresc să participle la competiţile IFAA vor primi după acest concurs un certificate de clasificare întocmit pe baza scorului obţinut în această competiţie
Termenul maxim de inscriere în competitie, achitarea taxei de participare şi achitarea primei nopţi de cazare este de 25 august 2013.
Înscrierea in competiţie cât si rezervarea pentru cazare şi masă se vor face on-line pe site-ul Federaţiei Române de Arc Tradiţional şi Field (http://frat.ro/concursuri.php).
Până în acest moment s-au înscris 60 de arcaşi din toată ţara. Multe din datele privind acest eveniment ne-au fost furnizate de prof. Incze Arpad, arcaş pasionat care doreşte promovarea acestui sport în judeţ. Deocamdată conform spuselor prof. Incze, în Alba se încearcă formarea unui club dar deocamdată birocraţia le dă de cap arcaşilor. În acest moment din datele furnizate în Alba Iulia sunt 12+13 arcaşi care practică acest sport iar la nivelul judeţului sunt în jur de 25 de arcaşi. La concursul de la Alba Iulia este de aşteptat să participe şi arcaşi din Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com