Arena Alba Iulia a câştigat Cupa României la penalty-uri

10 iunie 2012 21:440 comments

Zi plină de fotbal în cadrul „Finalului Fotbalistic”, vineri, 8 iunie, organizat de AJF Alba la Blaj, pe stadionul CSS-Parc ”Avram Iancu”. Arena Alba Iulia a reuşit să fie performera sezonului, după ce a câştigat faza judeţeană a Cupei României, învingând Performanţa Alba Iulia cu scorul de 5-4 (după loviturile de departajare, scorul în cele 120 de minute fiind de 2-2).
Deşi la începutul campionatului erau „boboci”, Arena Alba Iulia a terminat sezonul fără înfrângere. După ce, în Seria I a Ligii a V-a, a reuşit să adune toate punctele puse în joc, fără a le da adversarilor vreo şansă, echipa antrenată de Ovidiu Barna şi-a întrecut limitele şi a scos din Cupa României formaţii consacrate în judeţ, precum CSO Cugir (echipă care s-a zbătut la promovarea în Liga a III-a până în ultima etapă) şi acum Performanţa Alba Iulia, care a jucat ultimele două baraje pentru accederea în Liga a III-a.
Arena Alba Iulia a început în forţă meciul cu Performanţa Alba Iulia, iar în minutul 9, a deschis scorul prin Pop, după o învălmăşeală în careul echipei lui Manea. În minutul 13, Bucur putea dubla avantajul, dar mingea şutată de el a lovit transversala porţii lui Răducanu. Performanţa Alba Iulia a reuşit să egaleze după ce căpitanul echipei, Sergiu Turuş, a executat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 30 metri, lăsându-l fără replică pe Ovidiu Barna şi a stabilit scorul pauzei.
După pauză, Performanţa Alba Iulia a revenit de la cabine cu multă încredere şi a presat foarte mult poarta lui O. Barna. În minutul 71, acelaşi Sergiu Turuş şi-a adus echipa în avantaj, după un contraatac. Cu ultimele resurse, Arena Alba Iulia a egalat după o lovitură de colţ, când Savu a trimis balonul pe sub Răducanu, din 12 metri.
Scorul timpului regulamentar a fost de 2-2, iar cele 30 de minute de prelungiri au aparţinut mai mult Performanţei, care a stat mult mai bine din punct de vedere fizic.
Penalty-urile au scos în evidenţă portarii, care au parat, rând pe rând, lovituri de pedeapsă dificile. Marcu a început „balul”, înscriind pentru Arena, 1-0. Ionel Cristea a înscris şi el pentru Performanţa, 1-1. Micu a tras mult peste poartă, iar scorul a rămas egal. Căpitanul Sergiu Turuş a ratar şi el, O. Barna reuşind să apere, iar scorul a rămas neschimbat. Savu a adus în avantaj din nou pe Arena, 2-1. Daniel Lupşan a ratat, după ce Ovidiu Barna a ghicit din nou colţul şi a parat lovitura de pedeapsă, în continuare 2-1 pentru Arena. Pop a înscris şi a dus diferenţa la două goluri, 3-1. M. Lupşan le-a oferit speranţe albaiulienilor, după ce a redus din diferenţă, 3-2. Răducanu a parat următorul penalty, care a fost executat de D. Florea. Ovidiu Barna a fost din nou fenomenal, după ce a apărat lovitura de pedeapsă a lui Niculuţ şi a trimis trofeul la Mihalţ – primul trofeu al echipei, după un an de la înfiinţare.
Performanţa Alba Iulia: Răducanu, Cristea, Oltean, O. Turuş, Cioară, Cernea, M. Lupşan, Hada, D. Lupşan, Dumitru, S. Turuş. Antrenor: Mihai Manea
Arena Alba Iulia: O. Barna, Mârza, Micu, Bucur, Boancheş, Pop, M. Florea, D. Florea, Savu, Marcu, Brânză. Antrenor: Ovidiu Barna
Mult fotbal în ultima zi a fotbalului judeţean din sezonul 2011-2012
Tot astăzi, la Blaj, s-a desfăşurat ultima etapă a Cupei Speranţei pentru copiii sub 10 ani, joc demonstrativ al Clubului feminin Navobi Alba Iulia, festivitatea de premiere a laureaţilor sezonului competiţional 2011-2012 din cadrul competiţiilor organizate de AJF Alba şi Cupa AJF din cadrul programului UEFA GRASSROOTS, competiţie la care au participat şase şcoli speciale ale judeţului Alba, învingătoare fiind Şcoala „Timotei Cipariu” Blaj. Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com