Baschet: CSU Alba Iulia debutează sâmbătă în campionat

3 octombrie 2013 12:470 comments

baschetDebut în campionat pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară de baschet feminin își face debutul în acest weekend în noua ediție a campionatului național, printr-o partidă jucată în deplasare, cu BCM Danzio Timișoara.
Partida de anunță una echilibrată, la prima vedere cu ușor avantaj pentru CSU, care a avut o campanie de transferuri mai bogată și pornește în sezon cu obiective mai îndrăznețe. Totuși, BCM Danzio are drept avantaj propriul teren, dar și faptul că în ultima confruntare între cele două formații din Sala ”Constantin Jude” din Timișoara, gazdele au reușit să se impună categoric, profitând de perioada nefastă prin care treceau universitarele.
Debutul de sezon competițional, cu primul tur în Cupa României a fost unul lejer pentru ambele combatante, BCM Danzio reușind să treacă fără probleme, cu scorul general de 212-47, de Universitatea CSM Oradea, în timp ce sportivele antrenare de Miroslav Popov s-au impus cu generalul de 171-113, în urma dublei manșe cu nou-promovata, Phoenix Galați.
În privința întâlnirilor directe, avantajul este de partea echipei din Alba Iulia, care conduce cu 7-5, reușind să câștige și ultima partidă face to face, pe teren propriu, scor 82-61, în returul campionatului precedent, luându-și astfel revanșa pentru manșa tur dezastruoasă.
Dacă în această vară, în pauza competițională, în lotul CSU au apărut nu mai bine de 9 sportive noi (5 straniere și 4 jucătoare autohtone), BCM Danzio a efectuat doar 4 transferuri, trei straniere (sârboaicele Milana Zivadinovic și Milena Marjanovic, respectiv bosniaca Vedrana Kecojevic) și o româncă (Gabriela Nicula). În lotul timișorencelor se mai află însă o altă sârboaică, Biljana Pesovic, dar și jucătoare din România valoroase, ca Marta Fodor, Tunde Kilin și Adina Stoedin.
Partida dintre BCM Danzio și CSU Alba Iulia va avea loc sâmbătă, 5 octombrie 2013, cu începere de la ora 13:30, în Sala ”Constantin Jude” din Timișoara.

Declarație Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia:”Fiecare meci de debut este dificil, trebuie să fim puternici mental, în primul rând, jucăm în deplasare la Timișoara, care nu este o echipă rea. Cred că suntem mai valoroși decât Danzio, însă trebuie să demonstrăm acest lucru, să ne adaptăm jocului lor, să fim puternici din prima secundă, agresivi în apărare. Cred că avem o șansă bună la Timișoara, sper să profităm de ea, să jucăm ca o adevărată echipă sâmbătă și să ne întoarcem acasă, la Alba Iulia, cu o victorie.”

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com