Camera de hotel în care a stat Messi la Cupa Mondială din Qatar va fi transformată într-un mini-muzeu

3 februarie 2023 19:560 comments

 

Camera de hotel în care Lionel Messi a stat la Cupa Mondială din Qatar va fi transformată într-un mini muzeu de Universitatea din această țară. Ea nu va mai putea fi rezervată, deoarece camera B201 va fi un mini-muzeu ce va putea fi vizitat.

“Camera jucătorului naționalei Argentinei Lionel Messi va rămâne neschimbată și va fi disponibilă numai pentru vizitatori, nu și pentru a te caza în ea”, a afirmat Hitmi al Hitmi, director de comunicații și relații publice la Universitatea din Qatar. 

El a explicat apoi motivul pentru care qatarezii au luat decizia de a transforma camera lui Messi într-un mini-muzeu. “Obiectele lui Messi vor fi o moștenire pentru studenți și generațiile viitoare, dar și un martor al marilor realizări pe care Messi le-a obținut în timpul Cupei Mondiale”, a mai spus Al Hitmi, citat de Hola

Messi a scris istorie la Cupa Mondială 

Lionel Messi și-a îndeplinit marele vis la Cupa Mondială din Qatar. La finalul anului trecut, naționala Argentinei a devenit campioană mondială, după ce a învins Franța în una dintre cele mai spectaculoase finale din istorie. 

Messi a fost liderul din teren al echipei Argentinei și a marcat nu mai puțin de 7 goluri la Cupa Mondială din Qatar și a fost al doilea golgheter al competiției, după Kylian Mbappe. 

“Această Cupă pe care am câștigat-o este pentru toți cei care nu au reușit la turneele anterioare pe care le-am jucat, cum ar fi în 2014 în Brazilia, unde am meritat și am luptat din greu. Pentru mine au fost aproape trei decenii în care mingea de fotbal mi-a dat multe bucurii și puțină tristețe. Întotdeauna am visat să fiu campion mondial și nu am vrut să mă opresc din a încerca, chiar știind că s-ar putea să nu se întâmple niciodată”, a spus Lionel Messi după marele triumf din Qatar. 

https://www.youtube.com/watch?v=WrPYkbuCCX8 

Messi are acum un nou obiectiv: câștigarea Champions League 

Euforia triumfului de la Cupa Mondială a trecut, iar Messi s-a întors de ceva timp la PSG, unde obiectivul principal al echipei din acest sezon este câștigarea Champions League. Ușor nu va fi, în condițiile în care francezii vor avea un adversar redutabil în optimile de finală: nemții de la Bayern Munchen, pe care i-au întâlnit și în finala Champions League din 2020, pe care au pierdut-o cu 1-0. 

Francezii mizează însă pe forma excelentă în care se află Kylian Mbappe și Lionel Messi, doi dintre cei mai importanți oameni ai lui PSG. Mbappe a marcat 7 goluri în Champions League și este golgheterul competiției, alături de Mohamed Salah, în timp ce Leo Messi are patru reușite. 

În aceste condiții, Leo Messi este al cincilea favorit la pariuri Champions League pentru câștigarea titlului de golgheter. El are cota 24.00 și este devansat de Kylian Mbappe (cota 2.75), Erling Haaland (cota 2.75), Mohamed Salah (cota 4.50) și Mehdi Taremi (cota 21.00). 

Messi, care a reușit nu mai puțin de 8 hattrick-uri în Champions League, a câștigat această competiție de patru ori în carieră, când evolua la FC Barcelona, în 2006, 2009, 2011 și 2015. De la transferul la PSG nu a reușit încă acest lucru, iar ridicarea trofeului suprem continental este principalul obiectiv al francezilor de ani buni. 

Starul argentinian a câștigat Balonul de Aur de șapte ori în carieră, în 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019 și 2021 și este principalul favorit să reușească această performanță și în 2023, după prestațiile avute la Cupa Mondială din Qatar. Trofeul va fi acordat în toamnă de France Football. 

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com