CS Universitatea a pierdut derby-ul cu ICIM Arad

4 martie 2012 14:491 comment

Meci mare la Alba Iulia, unde echipele de baschet feminin CS Universitatea şi ICIM Arad au oferit un spectacol sportiv de excepţie. Locurile din sala de sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au fost suplimentate, dar chiar şi aşa locaţia a fost neîncăpătoare, la meci asistând peste 600 de persoane. Scorul final înregistrat pe tabela de marcaj a fost 61-61 (pe sferturi 13-16, 21-11, 11-15 şi 16-19), rezultat ce dus la desfăşurarea unei reprize de prelungiri de 5 minute. După prelungiri, disputa s-a încheiat 67-72.
Primul sfert a fost la fel ca şi în celelalte partide pentru CS Universitatea Alba Iulia, trupa lui Tomas Bilek fiind condusă la capătul primului sfert cu 13-16, sportivele din Alba Iulia revenind în sfertul doi, când au marcat 21 de puncte, în vreme ce arădencele au reuşit doar 11, intrându-se la cabine cu scorul de 34-27, în favoarea echipei din Alba Iulia.
În sfertul trei, arădencele au dat semne de revenire, au ajuns chiar să remonteze diferenţa de şapte puncte înregistrată la pauză. Chiar şi aşa, baschetbalistele echipei CS Universitatea au reuşit să aibă avantaj şi la finalul celui de-al treilea sfert.
Ultimul sfert nu a fost recomandat cardiacilor, întrucât orice greşeală a echipei din Alba Iulia ar fi putut răsturna situaţia de pe tabela de marcaj şi asta pentru că Alba avea avantaj de doar trei puncte după trei sferturi scurse (45-42). La finalul celor patru sferturi, CS Universitatea a încheiat la egalitate derby-ul pentru locul secund, însă, chiar şi aşa, meciul de la Alba Iulia a fost unul spectaculos. După prelungiri, echipa din Alba Iulia a pierdut partida şi implicit a pierdut un tempo pentru ocuparea locului secund.

Imnul naţional la chitară, majorete şi atmosferă de sărbătoare

Înainte de primul duel din această partidă, a fost intonat imnul ţării. De această dată, organizatorii acestei partide l-au invitat pe Silvan Stâncel, care a interpretat imnul naţional la chitară. Pentru a anima atmosfera la meci, a fost prezentă şi o echipă de majorete, care şi-au făcut apariţia pe teren la fiecare întrerupere (time-out sau pauză).
Nici galeria ”Gruppo Arnsberg” nu s-a lăsat mai prejos. Aceştia au dominat fondul sonor pe tot parcursul partidei de sâmbătă de la Alba Iulia.
Pentru CS Universitatea au marcat: Anucţa Stoenescu 20, Nadia Parker 17, Becca Tobin 13, Katya Abramzon 6, Breanna Salley 6, Nadia Parker 5, Taneisha Harrison 5.
În runda următoare, CS Universitatea va juca în deplasare contra grupării Rapid Bucureşti.

Primarul Mircea Hava şi Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, prezenţi la meci

Partida de la Alba Iulia a avut spectatori de onoare; printre aceştia îi putem enumera pe primarul Mircea Hava, preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, viceprimarul Ioan Bogăţan, rectorul Daniel Breaz, subprefectul Raul Tudoraşcu, interpretul de muzică populară Ionuţ Fulea, dar şi alte nume importante ale judeţului nostru. (C.C.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com