CSM Satu Mare–CS Universitatea Alba Iulia, 75-74

17 aprilie 2012 14:580 comments

CS Universitatea a ieşit, joi, la Satu Mare, din lupta pentru o medalie, iar acest lucru a fost posibil graţie unei prestaţii a brigăzii de arbitri care a reuşit să enerveze pe toată lumea. Chiar dacă a fost eliminată, CS Universitatea va mai rămâne în lupta pentru locurile 5-8. Scorul final a fost 75-74 (pe sferturi 18-25, 15-7, 10-17, 20-16 şi 11-10).
Partida de la Satu Mare a început în nota de dominare a echipei din Alba Iulia, formaţie care a putut conta şi pe serviciile israeliencei Katya Abramzon. Aceasta a evoluat, chiar dacă pe teren a avut probleme vizibile în alergare. CS Universitatea a condus la pauză cu şapte puncte, dar, în sfertul secund, CSM Satu Mare s-a apărat excelent, reuşind să revină pe tabelă. Scorul pauzei mari a fost 33-32.
Sfertul trei a arătat o echipă revigorată din Alba Iulia, iar CSU s-a distanţat graţie prestaţiei excelente la şase puncte. În sfertul patru, Tomas Bilek a pierdut-o pe Breanna Salley, care a părăsit terenul din cauza celor cinci greşeli personale. Pe finalul partidei, presiunea s-a făcut simţită şi în rândul baschetbalistelor de la Alba Iulia. Taneisha Harrison şi Becca Tobin nu au reuşit să marcheze decât un punct din patru aruncări, puncte care cu siguranţă ar fi fost folositoare echipei noastre.
Jocul s-a încheiat cu 64-64, după patru sferturi şi a urmat o repriză de prelungiri, de 5 minute, pentru a se decide echipa câştigătoare a partidei. Prelungirile au început cu stângul pentru CSU Alba Iulia, iar sătmărencele au trecut în avantaj, după ce Ancuţa Stoenescu a ratat o aruncare de trei puncte.

Probleme cu Poliţia Locală şi cu tabela la Satu Mare

CS Universitatea s-a bucurat la Satu Mare de susţinerea unui grup de 21 de suporteri, care au avut probleme cu Poliţia Locală din Satu Mare. Aceştia au fost opriţi de câteva ori de reprezentanţii legii, pentru că au sărit pe scaune, iar poliţiştii locali au intervenit, însoţiţi de jandarmii prezenţi la meci.
Pe finalul sfertului secund, tabela din Satu Mare a cedat, iar ultimul minut din sfertul doi s-a jucat fără tabelă de marcaj (nici măcar timpul de atac nu mai putea fi monitorizat). Pauza regulamentară a durat puţin mai mult, iar înainte de finalul sfertului secund au mai fost câteva minute de pauză.

Arbitraj tendenţios
CS Universitatea nu a mai avut parte la Satu Mare de prestaţia pe care aceiaşi arbitri au avut-o la Alba Iulia. Prestaţia celor doi arbitri i-au exasperat pe Petru Eleş şi Tomas Bilek, dar şi pe echipierele de la CS Universitatea.
Din păcate, în baschetul românesc nu toate partidele se joacă pe teren, iar de cele mai multe ori arbitrajul îşi pune serios amprenta asupra rezultatului final, acest lucru lăsând iubitorilor de baschet din Alba Iulia un gust amar în partida de la Satu Mare.

Meci interzis cardiacilor
Disputa de la Satu Mare nu doar că a fost una foarte importantă pentru CS Universitatea, dar a fost foarte spectaculoasă, plină de răsturnări de situaţie, ratări sau coşuri spectaculoase. Pe parcursul celor patru sferturi, niciuna dintre cele două echipe nu au reuşit să se distanţeze pe tabelă şi să edifice câştigătoarea partidei înainte de ultimele secunde.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com