CSU Alba Iulia pierdut pierdut primul meci în cupele europene

28 noiembrie 2013 08:390 comments

baschetÎnfrângere în derby-ul românesc din Europa pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a fost învinsă miercuri, 27 noiembrie 2013, scor 72-75 (15-23, 25-22, 15-12, 17-18), pe teren propriu, de ICIM Arad, într-o partidă care a contat pentru etapa a III-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL).
Meciul a fost început foarte bine de trupa oaspete, care a profitat de ratările și debutul din nou timid avut de CSU și a trecut repede la conducerea partidei, intrând cu un avantaj de 8 puncte pe tabelă în sfertul doi, respectiv 5 puncte la pauza mare. La revenirea de la vestiare, fetele antrenare de Miroslav Popov au intrat puternic în partidă, reușind să revină pe tabelă, iar înaintea ultimei pătrimi diferența dintre cele două echipe era de un singur coș. Ultimul sfert a fost unul extrem de echilibrat, cu diverse schimbări de lider, cel mai bun moment pentru universitarele din Alba Iulia fiind acela când au trecut la conducere cu patru puncte și au avut posibiliatea de trei ori să o majoreze, însă mai multe greșeli individuale în atac au făcut ca avantajul câștigat să se piardă în doar câteva minute, iar în final arădencele s-au impus la o diferență de 3 puncte.
Înfrângere cu Aradul a fost prima din CEWL pentru CSU Alba Iulia, care are în continuare două succese și rămâne liderul grupei. De cealaltă parte, ICIM-ul ajunge la cea de-a doua partidă câștigată și rămâne neînvinsă în competiția europeană, la fel ca și în campionatul românesc.
Următoarea partidă pentru trupa lui Popov în Liga Europei Centrale va avea loc miercuri, 4 decembrie 2013, în deplasare, în Austria, cu Flying Foxes Post Viena.

Statistică CSU Alba Iulia:
Sasa Cadjo – 17 puncte și o pasă decisivă, Chastity Reed – 15 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, Tiffany Brown – 11 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, Larisa Toma – 9 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Annemarie Părău – 8 puncte și 3 pase decisive, Khadijah Whittington – 3 puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive, Ildiko Nagy – 3 puncte și 2 recuperări, Breanna Salley – 2 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Jovana Vukoje – 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă și Alexandra Uiuiu – 2 puncte și 2 recuperări.

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: “Am pierdut deoarece cred că respectăm prea mult echipa din Arad, pentru că sunt campioanele. Am intrat cu frică în teren, nu am putut să înțeleg mișcările unora dintre jucătoarele mele, au jucat haotic în unele momente, lucruri pe care nu le fac la antrenament sau în alte meciuri. Probabil a fost mental un joc greu pentru ele, am pierdut prea multe mingi în atac, nu ne-am apărat cum trebuie și le-am lăsat pe adversare să arunce de la distanță și semi-distanță. Am jucat mai bine în ultimul sfert, însă cred că ar trebui să facem lucrul acesta de la începutul partidelor și să încercă să controlăm noi jocul, nu să stăm în permanență în urmărirea adversarulu”i.
Nicușor Marcu, director sportiv CSU Alba Iulia: „A fost un meci foarte frumos, disputat între primele două echipe din campionatul românesc. Se pare că Aradul este o echipă mai în formă în acest moment, jucătoarele noastre au greșit mai mult, iar această diferență de trei puncte reflectă acest lucru, aici cred că s-a pierdut partida, la greșelile individuale. Sper să nu dezvoltăm un complex în ceea ce privește echipa din Arad, iar în ianuarie în Cupa României să reușim să le depășim”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com