Dalia Sport Daia Română – Europa Alba Iulia 1-3. CSO Cugir, mai aproape de promovare

12 martie 2012 17:090 comments

Dalia Sport Daia Română – Europa Alba Iulia a fost partida care a încheiat prima etapă din Liga a IV-a, din retur. Partida de la Daia a fost una cât se poate de disputată. Motivaţi de antrenorul Paul Ciucă, jucătorii echipei gazdă au încercat să producă surpriza în această etapă.
”Europenii” au început excelent partida de la Daia, iar Marius Cristea a deschis scorul în minutul 4, din lovitură liberă de la marginea careului mare, în urma unui henţ comis de portarul Alin Mureşan. Marius Cristea a înscris cu un şut care l-a lăsat fără replică pe goalkeeper-ul Daiei.
După pauză, europenii au fost egalaţi în urma unui corner executat de Marius Benga, iar Gabriel Rotaru şi-a dat autogol. Egalitatea pe tabelă a fost restabilită de Marius Cristea din penalty, în urma unei faze contestate de gazde. Scorul final a fost stabilit de Ponoran, care i-a taxat pe contraatac pe fotbaliştii lui Paul Ciucă.
Gazdele au contestat vehement arbitrajul lui Cornel Aron, aceştia acuzând primele două goluri marcate de europeni.

Şuteu a lansat CSO Cugir spre promovare

Performanţa Alba Iulia a pierdut, duminică, pe propriul teren, partida cu liderul CSO Cugir, într-un derby pentru locurile fruntaşe. Partida a fost decisă în ultimele secvenţe ale primei reprize, când Lucian Itu a prelungit un balon pe spate, iar Şuteu a marcat unicul gol al partidei de la Ighiu.
Meciul de la Ighiu a început cu o uşoară dominare a gazdelor, când Dumitru a lovit bara dintr-o centrare, iar Fântână a generat şi el spaimă în careul cugirean. După minutul 20, la rampă au ieşit cugirenii, care l-au încercat pe portarul echipei din Ighiu, dar Boldi a avut mereu intervenţii providenţiale.
Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 45: Itu a prelungit o minge pe spate, iar Şuteu a marcat pe sub portarul Boldi. După pauză, elevii lui Sorin Mărginean au ieşit mai motivaţi de la cabine, iar Cristea, Turuş şi Lupşan au încercat să-l învingă pe Lăncrănjan. Nici nervii nu au lipsit de la Ighiu; oaspeţii au terminat partida fără doi jucători: Goronea şi Tăban au fost eliminaţi.
Partida s-a încheiat cu 0-1, iar cei aproximativ 400 de suporteri prezenţi în tribună au plecat cu un gust amar, întrucât majoritatea erau susţinători ai echipei din Ighiu. La meci au asistat portarul echipei CFR Cluj, Mihai Mincă, preşedintele executiv al Unirii Alba Iulia, Mihai Dăscălescu, antrenorul echipei Europa Alba Iulia, Alin Hăncaş, dar şi fotbalişti ai echipelor din Liga a IV-a.
Iată cele două distribuţii:
Performanţa Alba Iulia: Boldi – Soporan, Oltean, Turuş, D. Lupşan – Cernea, I. Cristea, M. Lupşan, Dumitru, S. Turuş, Fântână. Antrenor: Sorin Mărginean.
CSO Cugir: Lăncrănjan – Tăban, Şuvaina, Simtion, Goronea – Arsene, Mănăşturean, Grozav, Şuteu, Itu şi Iovănescu. Antrenor: Cătălin Paşcanu.
În urma eşecului de duminică, Performanţa a pierdut un tempo important în lupta pentru promovare, iar cugirenii îşi continuă lupta pentru primul loc în campionat, poziţie pe care se situează momentan trupa lui Cătălin Paşcanu.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com