Derby pentru locul secund la baschet feminin

1 martie 2012 16:300 comments

După nouă victorii consecutive, baschetbalistele de la CS Universitatea Alba Iulia vor susţine un “test” dificil, sâmbătă, de la ora 17.00, în sala de sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. În oraşul Unirii ajunge ICIM Arad, deţinătoarea titlului de campioană a României la baschet feminin.
Gruparea din Arad are două meciuri mai puţin disputate, iar în acest sezon a acumulat 19 victorii şi trei înfrângeri. De cealaltă parte, CSU Alba Iulia este liderul Diviziei A la baschet feminin, cu 21 de victorii şi trei înfrângeri, dar şi cu două jocuri în plus faţă de principala favorită la primul loc, CSM Târgovişte. ”Nu este un meci ca oricare altul, este unul din meciurile decisive din sezonul regulat. În orice condiţii, ICIM-ul este o , să nu uităm că este singura formaţie care a învins CSM Târgovişte, ba chiar în Dâmboviţa. La Arad joacă cea mai bună jucătoare română din toate timpurile, Monica Brosovsky-Boriga. Tot la Arad antrenează şi cel mai experimentat tehnician din Divizia A, Dan Moraru. Vrem să fie un spectacol de calitate, cu siguranţă va fi oferit atât pe teren, cât şi în tribune şi sper ca după meci fanii noştri să fie cei care să zâmbească”, a declarat Petru Eleş, director sportiv CS Universitatea Alba Iulia.
Nici antrenorul Tomas Bilek nu vede partida de sâmbătă de la Alba Iulia ca fiind una uşoară, mai ales că antrenorul ceh are şi experienţa meciului tur, când CSU s-a impus la limită în partida cu ICIM Arad. ”Va fi un meci greu, au o echipă puternică şi pentru ei e un examen tactic. Nu avem accidentări, fetele sunt concentrate, s-au pregătit bine toată săptămâna. Sincer să fiu, nu aş vrea să se repete istoria de la Arad, când am câştigat în ultima secundă”, a declarat Tomas Bilek, antrenor principal CS Universitatea Alba Iulia.
Trecute prin emoţii mari în turul campionatului, sportivele de la CSU nu doresc să repete istoria. Chiar dacă nu a fost prezentă la partida precedentă, Ancuţa Stoenescu consideră că echipa şi jocul colectiv al Universităţii este principalul atu în partida cu ICIM Arad. ”Noi ne pregătim să câştigăm şi asta eu cred că e important. Trebuie să jucăm ca o echipă şi să muncim în echipă, acesta poate fi atuul nostru, avem jucătoare care pot face diferenţa, avem sportive bune, care şi-au demonstrat valoarea. Nu mai dorim să lăsăm spectatorii cu sufletul la gură, sperăm să fie un meci strâns, dar un meci pe care să-l câştigăm noi”, a declarat Ancuţa Stoenescu, baschetbalistă CS Universitatea Alba Iulia.
Derby-ul de sâmbătă va avea loc la Alba Iulia, în sala de sport a Universităţii ”1 Decembrie 1918”, de la ora 17.00, iar intrarea va fi liberă.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com