DOCUMENTE: Recurs la istorie – arhiva SPORTUL!

30 ianuarie 2021 11:500 comments

Redacția noastră a intrat în posesia unor arhive impresionante, din vremuri demult apuse, dar pline de glorie, frumusețe și, mai ales, performanță. SPORTUL este una dintre aceste colecții, pe vremea când și tipărirea de ziare era o artă și se făcea cu foarte mare greutate și cu extrem de multă migală.

Iată, în acest arc peste timp, momentele importante din istoria omenirii și marile descoperiri ale vremii:

 

 

Numerele în posesia cărora am intrat sunt încă din anul 1969, iar a vorbi despre sportul românesc în această perioadă de timp este cu atât mai frumos. Periodic, publicația noastră va prezenta imagini cu rol de arhivă asupra modului în care se scris și se prezenta informația, dar și despre nivelul competițional și ramurile sportive existente în țara noastră în acea perioadă. Pagini de istorie veritabilă, glorii naționale, sportivi de mare valoare, dar și bucuria de a fi pe un stadion de fotbal în ’60-’70 le veți putea regăsi în multe dintre articolele care vor urma. Cum era privit marele Ilie Năstase de presa vremii și cum este pictat acum de presa tabloidă, magicienii mingii rotunde sau campionii ringului de box, marii atleți ai țării sau campionatele de oină…acestea și multe altele vor fi pagini de istorie în cadrul publicației Informația de Alba. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sperăm să vă facă plăcere, așa cum și nouă, răsfoind trecutul nostru, ne trezește sentimente de toate felurile. De la bucurie, emoție, mândrie, frustrare sau chiar revoltă (de ce atunci se putea?)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com