Europa Alba Iulia – Vulturii Vultureni se joacă pe ”Iuliu Bodola”, la Oradea

19 iunie 2012 16:270 comments

Campioana judeţului Alba, Europa Alba Iulia, este, după un sezon de muncă, la un meci de accedere în Liga a III-a. Chiar dacă adversarul nu pare a fi unul cu nume sonore, şefii albaiulienilor respectă gruparea din Cluj. Jocul de la Oradea ar putea aduce cea mai mare performanţă din istoria echipei Europa Alba Iulia.
Trupa pregătită de Alin Hăncaş va pleca marţi spre Oradea, iar după-masă are programată o şedinţă de pregătire pe terenul care va găzdui meciul sezonului pentru albaiulieni.
”Eu cred că e cel mai important meci, după toată munca depusă şi după tot travaliul depus. Am aflat că adversarii au sărbătorit, au făcut banchetul, că vin să ne bată, e treaba lor. Nu ne-ar pica bine dacă echipa n-ar promova, în fotbal orice e posibil. Suntem pregătiţi pentru orice: căldură, prelungiri, penalty-uri”, a declarat Liviu Coacăză, vicepreşedinte Europa Alba Iulia.
Antrenorul albaiulienilor pare precaut înaintea ”finalei” de miercuri, ce va începe la ora 17.30. Acesta are tot lotul valid, mai puţin Alin Gherman, fotbalist care a plecat la muncă, în Germania.
”Suntem pregătiţi de joc, am luat informaţii cât mai multe despre adversari şi încercăm să contracarăm punctele lor forte şi să ne impunem jocul. Dacă vom fi determinaţi, ne vom impune. Şansele sunt 50-50 şi va conta determinarea. Fiind un singur joc, trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, 90 de minute, 120 de minute”, a declarat Alin Hăncaş, antrenor Europa Alba Iulia.
Prima pe care campionii judeţului Alba vor evolua este cifrată la 20.000 de lei. În ziua meciului, două autocare cu susţinători ai echipei din Alba Iulia vor pleca spre Oradea, la ora 10.00.
Observatorul partidei va fi Gheorghe Bologan din Oradea, iar disputa va avea loc pe Stadionul ”Iuliu Bodola”, cu începere de la ora 17.30.
Echipa probabilă: Rotaru – Haiduc, Andrea, Oară, Circov – Apetri, Bratima, B.Cristea, Andone -M.Cristea, Bălaş.

Europa Alba Iulia, avantajată în cazul loviturilor de departajare

Pe lângă valoarea lotului de jucători, Europa Alba Iulia se poate mândri şi cu faptul că între buturi îl are pe unul dintre cei mai experimentaţi portari din România – Gabriel Rotaru -, goalkeeper ce ar putea înclina decisiv balanţa în meciul de baraj de miercuri. În cazul în care cele două formaţii vor ajunge la loviturile de departajare, experienţa lui Rotaru ar putea fi decisivă.
”Rotaru este un portar cu experienţă, normal că este unul din punctele noastre importante. Are foarte multe meciuri în Liga I, dar cel mai important e forţa grupului”, a mai spus Hăncaş.
Din echipa Europei, mai bine de jumătate au jucat mai sus de Liga a IV-a. Este vorba de Rotaru, Haiduc, Oară, Andrea, Andone, Bălaş şi Bratima, care au evoluat în eşaloane superioare, cum ar fi Liga a III-a, Liga a II-a, chiar şi Liga I (Rotaru şi R. Andone).

Vasile Cioban, preşedinte Vulturii Vultureni: ”Dacă eram echipe de valoare, evoluam mai sus”

Preşedintele formaţiei din Cluj, Vasile Cioban nu s-a documentat foarte mult cu privire la formaţia pe care o va întâlni miercuri pe Stadionul ”Iuliu Bodola” din Oradea. ”Cred că sunt echipe egale, ce informaţii să iau? E un meci ca oricare altul, mergem să câştigăm, dar la fel de bine putem şi pierde, va fi un meci de care pe care, fiecare factor va avea un rol decisiv şi aici mă refer la noroc, vremea de afară, arbitraj”, a declarat preşedintele echipei Vulturii Vultureni, Vasile Cioban.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com