Florian Brumaru: ”Mi-am dorit mereu să fiu antrenor”

30 mai 2012 15:530 comments

– Cum aţi ajuns să antrenaţi şi de ce nu aţi ales această carieră imediat după ce aţi renunţat la cariera de fotbalist?
– Florian Brumaru: Mi-am dorit mereu să fiu antrenor, am visat de când mi-am încheiat cariera de jucător de fotbal, dar din păcate conjunctura de atunci a fost să aleg între meseria de poliţist sau cea de antrenor. Mi s-a părut mai sigură meseria de poliţist, avea şi mai multă adrenalină. Pe finalul carierei, am început să mă pregătesc pentru meseria de antrenor. Am făcut şcoala de antrenori la Bucureşti şi cam asta a fost. După ce mi-am terminat cariera de poliţist, l-am avut pe domnul Şunda, care era antrenor la echipa noastră, el a fost mentorul meu pe perioada şcolii, el era antrenor de Liga I, dar antrena la Liga a II-a, el a vrut să mă ia în staff-ul echipei şi m-a propus să am o funcţie. Am învăţat enorm de multe lucruri, care mi-au prins bine. Ştiu ce ”presiuni” se pun la nivelul UEFA pentru a dezvolta centrele de copii şi juniori.
– Cât de grea este munca la un centru de copii şi juniori şi cum aţi ajuns antrenor la Unirea Alba Iulia?
– Florian Brumaru: Am lucrat cu Alin Hăncaş, la reprezentativa judeţului Under 16. Acolo am avut sprijinul AJF-ului, am construit o echipă frumoasă, am descoperit câţiva jucători talentaţi şi aici mă refer la Felindean, Scheau de la Daia Română, actualmente la Poli Timişoara, Chiş şi el este la Poli Timişoara. Mi-am dat seama că judeţul Alba are un potenţial foarte mare la nivel fotbalistic. După aceste momente, mi s-a propus să devin antrenor la grupa de 95. Anul trecut, am trecut pe locul 4. În vară, am preluat grupa 95-96, grupă cu potenţial, dar din păcate i-am luat foarte de jos, pentru că e diferenţa mare între juniori C, la campionatul de republicani şi juniori B.
– La Alba s-au dărâmat trei terenuri şi s-a renovat unul…
– Florian Brumaru: Eu cred că autorităţile locale sunt datoare faţă de copii. Au fost demolate trei terenuri: două la Mecanica şi unul la Unirea, terenul trei, cred că ar trebui construit un sintetic cu nocturnă la Miceşti şi refăcut gazonul la Oarda. Repet, aceste investiţii s-ar amortiza în timp.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com