Fotbalul feminin se joacă într-un cadru organizat. Vezi cum poţi participa

25 martie 2013 14:000 comments

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba şi Federaţia Română de fotbal sprijină promovarea fotbalului feminin, iar printr-un proiect realizat cu ajutorul UEFA se organizează cea mai importantă competiţie Naţională destinată fotbalului feminin. Competiţia se adresează tuturor fetelor indiferent de vârstă, dacă sunt sau nu legitimate, daca au o echipă sau dacă doresc să se înscrie individual.
Competiţia se va organiza în 3 etape: faza locală în care se vor organiza meciuri între cartiere sau oraşe iar cele mai bune sportive merg mai departe în faza pe judeţ. Scopul acestei faze este de a selecţiona cele mai bune jucătoare din Alba care vor reprezenta echipa la nivel de fază naţională.
Toate competiţiile se desfăşoară pe teren redus (teren sintetic) şi se vor juca in sistemul 5 + 1, (cinci jucătoare si un portar) . Se oferă premii atât pentru participante cât şi pentru profesorii care intră în competiţie, atât cu echipa clasei cât şi cu echipa şcolii. Pe lângă Alba celelalte judeţe în care se pot face înscrieri sunt: Arad, Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Maramureş, Mureş,Teleorman, Satu Mare şi Municipiul Bucureşti .

Mai multe detalii despre modul de înscriere puteți găsi aici, dar şi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba. Fotbalul din judeţ începe să se dezvolte, anul trecut în vară se înființa echipa de fotbal feminin Navobi Alba Iulia, iar această inițiativă merită apreciată din toate punctele de vedere, chiar dacă până acum rezultatele obținute în campionat nu au fost deloc încurajatoare.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com