CSM Târgovişte câştigă finala Cupei României la Alba Iulia în faţa echipei CSU cu scorul 62-74

2 aprilie 2013 18:480 comments

DSCN0511

Puternica echipă CSM Târgovişte câştigă finala Cupei României învingând CSU Alba Iulia cu scorul de 74-62(pe sferturi 20-17, 14-13, 21-23, 19-9). Deşi CSU a luptat mai mult decât i-a stat în puteri şi a fost împinsă de la spate de un public extraordinar, CSM Târgovişte şi-a arătat superioritatea în acest meci.

Vezi desfăşurarea meciului:

Sala de sport a Universităţii “1 Decembrie 1918” se află în faţa unui moment unic în istoria baschetului albaiulian. Start meci în finala Cupei României la Baschet Feminin unde CSU Alba Iulia înfruntă CSM Târgovişte, echipă care este campioana României, deţinătoarea Cupei şi a fost reprezentanta baschetului românesc în Euroligă.
La acest meci este prezent antrenorul secund al echipei naţionale, Dan Fleşeriu, oficialităţile locale preşedintele Consiliului Judeţean Ion Dumitrel, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Florin Roman, dar şi consilieri locali şi lideri locali a diferitelor partide politice.DSCN0507
Ultima dispută între cele două echipe a fost extrem de dificilă pentru fetele antrenate de Miroslav Popov care au pierdut cu 66-77, tot pe teren propriu.
Sala de Sport a Universităţii “1 Decembrie 1918” este plină la refuz, fiind prezente aproximativ 600 de persoane în frunte cu galeria “Gruppo Arnsberg” care a venit energică şi plină de entuziasm.

UPDATE sfertul 1: Ambele echipe joacă strâns şi prudent, după 4 minute de joc tabela arată 4-4. “Gruppo Arnsberg” şi jumătate din spectatori contestă vehement două decizie a arbitrului, iar preţ de 2 minute în sala de sport a Universităţii 1 Decembrie se strigă “hoţii”. După 5 minute de joc oaspeţii conduc cu 6-4, iar meciul este întrerupt, galeria fiind luată în primire de personalul de pază al organizatorilor care aplanează situaţia. După 6 minute de joc scorul este 10-4 pentru oaspeţi, iar din tribune se aude “Ruşine să vă fie”, cuvinte care sunt adresate arbitrilor pentru deciziile luate.
Înainte cu 3 minute de terminarea primei reprize tabela indică 12-8 pentru oaspeţi, iar antrenorul echipei CSM Târgovişte cere time-out. Cu două minute înainte de terminarea primei reprize tabela arată 10-13 pentru Târgovişte. În sală se strigă “Murim, luptăm şi astăzi câştigăm”, “CSU, luptă CSU”. Fiecare reuşită a echipei CSU este însoţită de cuvinte de încurajare şi ropote de aplauze. Primul sfert se termină cu scorul de 17-20 pentru CSM Târgovişte.

UPDATE sfertul 2: CSM Târgovişte începe bine al doilea sfert, iar după mai puţin de un minut conduc cu scorul de 24-17. Încurajată de galerie şi de cei aproximativ 600 de persoane CSU revine în joc, iar tabela indică 22-26 pentru oaspeţi. Cu toate că a avut parte de câteva decizii “discutabile”, CSU este aproape de egalare, scorul fiind 24-26, înainte cu 5 minute de finalul celui de-al doilea sfert. Antrenorul echipei CSM Târgovişte cere time-out după 15 minute de joc, simţind o oarecare problema, echipa lui fiind egalată, 26-26. Antrenorul Miroslav Popov transmite indicaţii de pe banca tehnică şi cere time-out înainte cu câteva minute minute de pauza mare când scorul este în favoarea oaspetelor 26-30. Amanda Thompson a ridiculizat apărarea oaspeţilor reducând din diferenţă, sportiva marcând 19 puncte din cele 28 ale albaiuliencelor. S-a scurs jumătate din meci. După ce a egalat la 30, fetele antrenate de Miroslav Popov sunt conduse la pauză cu 30-34.

UPDATE sfertul 3: Fetele antrenate de Miroslav Popov intră “montate” în meci şi reuşesc egalarea, iar după 3 minute de joc tabela indică 37-40 pentru oaspeţi. “Gruppo Arnsberg” şi cei aproximativ 600 de spectatori încurajează echipa care reuşeşte egalarea la 44, înainte cu 5 minute de pauză. Primarul oraşului Târgovişte Gabriel Boriga se agită pe margine deşi oraşul în care este edil conduce cu scorul de 51-44. Amanda Thompson reduce din diferenţă 51-53, marcând 27 de puncte. “Vom cânta la bine şi la rău, hai CSU”, este fondul sonor dominant din sala de Sport a Universităţii “1 Decembrie 1918”, iar înainte cu 10 minute de terminarea finalei scorul este 53-55 pentru CSM Târgovişte.

UPDATE sfertul 4: Ultimul sfert începe echilibrat, dar echipa din Târgovişte îşi măreşte avantajul, înainte cu 8 minute de terminarea finalei tabela arată, 53-59. Mai sunt 7 minute de joc, campioana României conduce cu scorul de 62-55, timp în care galeria scandează numele oraşului. Cu toate că tabela arată 55-64 pentru oaspeţi înainte cu 6 minute de terminarea meciului este de apreciat modul în care albaiulienele au luptat cu o echipă care reprezintă ţara în Euroligă. Ultimele 4 minute de joc aduc alte decizii “discutabile” de care beneficiază oaspeţii, iar tabela indică 58-66. Mai sunt 2 minute de joc, ospeţii conduc cu diferenţă de 8 puncte, dar sportivele de la CSU luptă cu toate forţele pentru a reduce diferenţa si a egala. Deşi e condusă cu 60-70 galeria transmite un mesaj impresionant “Pentru noi sunteţi campioni”. Sfârşit de meci, CSM Târgovişte câştigă din nou Cupa României, finala s-a terminat cu scorul de 62-74.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com