Gicu Grozav singurul gol pentru România, Nicuşor Stanciu debut contra Poloniei

3 februarie 2013 10:410 comments

556666-gicu-grozavSâmbătă seara, în turneul de pregătire din Spania, la Malaga, doi ex-unirişti, Gheorghe Grozav (nr. 7 pe tricou) şi Nicuşor Stanciu (nr. 14) au fost titulari în partida contra Poloniei, pierdută de formaţia noastră cu scorul de 1-4 (1-4). Selecţionerul Victor Piţurcă a format o echipă din jucătorii diviziei A, fără să conteze pe jucătorii Stelei care s-au alăturat doar duminică. Gicu Grozav a tratat meciul cu maturitate şi a reuşit să reducă diferenţa, în urma unei greşeli a portarului Poloniei, care a ratat complet preluarea la o pasă înapoi, trimisă de un coleg de-al său. Golul albaiulianului a fost singurul marcat de „tricolori” şi ultimul gol al meciului, fiind înscris în minutul 41.
Cei doi jucători au fost lansaţi în fotbalul mare de „Unirea Alba Iulia” Gicu (22 ani, acum la Petrolul Ploieşti) a fost vândut în 2010 la Standard Liege pentru 350.000 de euro, iar Nicuşor Stanciu (19 ani) a plecat în 2011 la FC Vaslui, care a plătit 225.000 de euro. Gicu bifează al 4-lea gol pentru echipa naţională din cele 7 meciuri disputate iar pentru Nicuşor acesta reprezintă debutul la prima reprezentativă, după ce a avut mai multe partide bune la tineret. Cei doi reprezintă viitorul fotbalului românesc, în schimb, echipa din cetate care i-a lansat în fotbalul mare, este pe cale să dispară.
Gheorghe Grozav rămâne în continuare, pentru meciul următor de pregătire contra Australiei, în schimb, Nicuşor Stanciu va lucra cu Emil Săndoi, la echipa de tineret, „under 21”, pentru a pregăti meciul contra Moldovei. În lotul echipei de tineret a fost convocat în premieră un alt fost unirist, Alexandru Giurgiu.
Sursa foto: gsp.ro
Dragoş Suciu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com