HC Alba-Sebeş – CSM Cetate Deva 16-24 (9-12, la pauză)

14 octombrie 2012 15:353 comments

ÎNFRÂNGERE LA HANDBAL FEMININ
Joi, în sala de sport „Florin Fleşeriu” din Sebeş, în prezenţa a peste 200 sute de oameni, a avut loc una dintre cele mai improtante partide pentru HC Alba Sebeş. Gruparea pregătită de Octavian Achimescu a întâlnit favorita la promovare CSM Cetate Deva. Gruparea din Deva s-a impus cu 16-24 după ce, la pauză, scorul era 9-12.
Echipa din Sebeş a început curajos disputa cu echipa lui Marian Muntean, dar treptat fetele au redus din turaţie şi vizitatoarele au preluat controlul jocului reuşind să intre la pauză cu avantaj de trei goluri.
După pauză, Deva s-a distanţat la patru goluri, repriza secundă a devenit doar o cursă de urmărire pentru HC Alba-Sebeş. Fetele lui Achimescu s-au străduit în zadar să revină pe tabelă. La scorul de 12-15, sebeşencele au rămas timp de două minute în inferioritate numerică, Paula Chirilă fiind eliminată două minute.
HC Alba-Sebeş s-a apropiat la două goluri când vizitatoarele au jucat în inferioritate numerică, dar nu a fost suficient pentru a întoarce rezultatul. Pe final, tabela indica un neverosimil 14-20, dovedind că echipei din Sebeş i-a lipsit concentrarea la finalizare.
Cu un minut înainte de final, portarul echipei din Sebeş, Luminiţa Morneci, a fost eliminată.
Pentru HC Alba-Sebeş au marcat: Ana Ciolan 6, Paula Chirilă 4, Simina Neag 2, Bianca Bogdan, Mihaela Tecariu, Delia Paştiu şi Ana Maria Ion (ultimele patru câte un gol).

Contre între Achimescu şi Muntean

În minutul 15 al reprizei secunde, cei doi tehnicieni au mutat duelul de pe teren pe banca tehnică. Marian Muntean şi Octavian Achimescu au avut un schimb dur de replici la capătul unei faze în care sportivele din Sebeş au cedat cu întârziere mingea adversarelor după un fault pentru gruparea din Deva.

Lipsa de maturitate le-a costat pe handbalistele din Sebeş

HC Alba-Sebeş a încercat încă de la început să atace poziţional şi să ajungă să marcheze în urma unor astfel de faze, în vreme ce echipa pregătită de Marian Muntean s-a mulţumit să se apere pe semicerc şi să „taxeze” pe contraatac, atacurile poziţionale ale vizitatoarelor fiind foarte puţine.
Nici la finalizare handbalistele de la HC Alba-Sebeş nu au dat dovadă de luciditate, acestea irosind oportunităţi bune de a marca, lucru ce echipa din Deva nu l-a repetat, arătând ca o pretendentă serioasă la promovarea în Divizia Naţională de Handbal.
La meci a asistat şi deputatul Clement Negruţ, atacantul Unirii Alba Iulia, Silviu Mureşan, dar şi fotbalistul echipei FC Baia Mare, Andrei Gavrilă.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com