Imnul României, la Campionatele Europene de Powerlifting, după ce Alexandru Catarambă, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut aurul

3 mai 2019 21:160 comments

Imnul României, la Campionatele Europene de Powerlifting, după ce Alexandru Catarambă, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut aurul

Imnul României a fost ascultat, în Cehia, la Campionatele Europene de Powerlifting, după ce Alexandru Catarambă, sportiv legitimat la Clubul Sportiv (CS) Unirea, a obținut patru medalii – trei de aur și una de argint – clasându-se astfel pe locul 1 la total. Sportivii uniriști au obținut, în total, șase medalii, aceasta fiind una dintre cele mai bune participări din istoria clubului la o astfel de competiție.

 

Campionatele Europene de Powerlifting, Juniori și Seniori, au loc în perioada 28 aprilie – 4 mai, la Pilsen, în Cehia. Cele mai importante rezultate obținute de sportivii legitimați la CS Unirea sunt:
JUNIORI
Alexandru Catarambă – 4 medalii (trei de aur și una de argint) la categoria de geutate +120kg, juniori 2.
Rezultate:
Genuflexiuni – 265 kg, loc 1
Împins din culcat – 200 kg, loc 1
Îndreptări – 222.5 kg, loc 2
Total – 687.5 kg, loc 1
Cătălin Buciuman – o medalie de bronz, la categoria 74 kg, tineret.
Rezultate:
Împins din culcat – 202.5 kg, loc 3

 

Total – 665 kg, loc 4

 

Turuș Dan – 3 locuri 6 la genuflexiuni și 1 loc 8 la îndreptări, cat 105 kg, tineret

 

Rezultate:

 

Genuflexiuni – 250 kg

 

Împins din culcat – 185 kg

 

Total – 605 kg

 

SENIORI

 

Irimie Andrei, cat. 83 kg, medalie de bronz la proba de împins din culcat, 262,5 kg ridicate
Cioflică Andrei, cat. 74 kg, loc 4 la proba de împins din culcat, 190 kg ridicate (la 5 kg de medalia de bronz)

 

Avram Laurențiu, cat. 83 kg, loc 8 la proba de împins din culcat, 195 kg ridicate

 

”Sunt foarte mulțumit de participarea sportivilor CS Unirea Alba Iulia la această competiție continentală, obiectivul de performanta fiind net depășit. Mulțumesc pe această cale sportivilor CS Unirea Alba Iulia și directorului CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, atât în calitate de antrenor voluntar al clubului cât si în calitate de președinte al Federației Romane de Powerlifting. Sper sa se găsească soluții și resurse financiare și pentru viitor, pentru a putea participa și în acest an la Campionatele Mondiale, deoarece noi am dovedit că știm să facem performanță și o facem în mod constant în ultimii 10 ani!”, a spus Ovidiu Pănăzan.

 

”Cu aceste rezultate, la un campionat de un asemenea nivel, secția de powerlifting a obținut una dintre cele mai mari performanțe din istoria de 45 de ani a clubului. Îi felicit pe toți”, a spus Corneliu Mureșan.

 

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

CS Unirea Alba Iulia

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com