În Aprilie la Alba Iulia va avea loc Final Four-ul Cupei României şi All Star Game

6 martie 2013 11:580 comments

sport 4Alba Iulia a câştigat licitaţia de la Federaţia Română de Baschet şi va găzdui Final Four-ul Cupei României în data de 1-2 aprilie şi All Star Game în 3 aprilie 2013. Partidele se vor desfăşura în Sala de Sport a Universităţii „1 Decembrie 1918” şi vor fi transmise de Digi Sport.

Final Four-ul Cupei României este al doilea eveniment major organizat în Alba Iulia după All Star Game anul trecut. Oraşul Unirii şi-a arătat dorinţa de a găzdui Final Four-ul Cupei României şi a participat la licitaţia de marţi, plătind suma de 26.000 lei, bani proveniţi de la sponsorul RMGC  care este dispus să investească până 12.000 euro pentru ca acest eveniment să aibă loc la Alba Iulia.

În semifinale, echipa de baschet, CSU Alba Iulia va întâlni BC Sepsi Sfântu Gheorghe şi are prima şansă „pe hârtie” mai ales dacă ţinem cont de faptul că va beneficia de un sprijin masiv din partea suporterilor.

„Mă bucur foarte mult că am reuşit să aducem aceste competiţii importante. Este cea mai importantă competiţie găzduită în oraş. Vor fi multe de făcut până atunci, dar sunt convins ca ne vom  ridica la înălţimea aşteptărilor atât organizatoric cât şi sportiv. CS Universitatea  are prima şansă în semifinale şi sperăm să facem o figură frumoasă” a declarat Petru Eleş, directorul sportiv al echipei de baschet.

CS Universitatea nu a mai ajuns niciodată în semifinalele Cupei României, iar câştigarea unei medalii ar reprezenta o performanţă istorică pentru club.

„Este o onoare pentru noi că am reuşit să câştigăm această licitaţie. Cupa României este organizată în premieră la Alba Iulia şi sperăm să nu dezamăgim în organizare şi joc. Dorim să jucam în finală şi chiar să câştigăm competiţia. Sper ca sala să fie plină, îmi doresc ca albaiulienii să vină în număr cât mai mare iar pentru aceasta am limitat accesul oaspeţilor, doar 40 de persoane din partea celorlalte echipe participante” a declarat Bogdan Duma, preşedintele Consiliului de Administraţie.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com