Ionuț Zincă și Bogya Tamas, de la CS Unirea Alba Iulia, aur și argint la Campionatul Național de Semimaraton

22 aprilie 2019 19:190 comments

 

Vineri și sâmbătă, la Baia Mare, sportivii secției de Orientare din cadrul Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia au fost prezenți la startul Campionatului Național de Semimaraton și la a doua etapă din cadrul Campionatului Național de Sprint Urban.

În finala Campionatului Național de Semimaraton, la seniori, Ionuț Zincă s-a impus categoric. Acesta a câștigat medalia de aur și titlul de campion național cu o diferență categorică, de peste 14 minute, față de colegul de club Tamas Bogya care a intrat în posesia medaliei de argint și care, la rândul său, a avut un avans de peste 3 minute față de medaliatul cu bronz al probei.

Podiumul CN la seniori a arătat astfel:

  1. Zincă Ionut – CS Unirea Alba Iulia – 94:24
    2. Bogya Tamas – CS Unirea Alba Iulia – 108:50
    3. Muțiu Ovidiu – CSU Craiova – 112:19

De asemenea, Ionuț Zincă s-a impus și în proba de Sprint, cu timpul de 13 minute și 7 secunde, fiind urmat de către Roman Ciobanu de la CS Universitatea Craiova, cu timpul de 14 minute și 31 secunde. Celălalt sportiv unirist prezent la start, Bogya Tamas, a terminat pe locul 4 cu timpul de 15 minute și 28 secunde.

Astfel, după două etape desfășurate (din totalul de șase), Ionuț Zincă conduce în clasamentul Campionatului Național de Sprint Urban cu maximul de puncte, 50, după cele două victorii obținute la Sf. Gheorghe și Baia Mare.

”Aceste medalii importante sunt rezultatul muncii, ambiției și perseverenței sportivilor noștri. Cu această ocazie îl felicit și pe instructorul lor sportiv Marius Anghel”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-a înființat în 2008. De la înființare și până în prezent performanțele sportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional, fiind obținute circa 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, dar și la Campionatele Europei de Sud-Est.

 

CS Unirea Alba Iulia

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com