Ionuț Zincă, sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, victorii pe linie la primele competiții oficiale din sezonul de orientare în alergare

9 aprilie 2019 19:512 comments

Sportivii secției de Orientare din cadrul Clubului Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia au luat startul în primele competiții oficiale din sezonul de orientare în alergare. Acestea s-au desfășurat sâmbătă și duminică la Sfântu Gheorghe.

Sâmbătă, 6 aprilie, s-a desfășurat prima etapă a Campionatului Național de Sprint Urban, probă dominată la categoria seniorilor de către sportivul unirist Ionuț Zincă. Acesta s-a impus cu timpul de 12 minute și 15 secunde, fiind urmat de către sportivii de la CS Universitatea Craiova, Roman Ciobanu respectiv Daniel Barkasz.

Duminică 7 aprilie, pe stadionul Sepsi din Sf. Gheorghe s-au desfășurat normele fizice pentru selecția loturilor naționale, la categoria seniorilor. Norma a constat în alergarea probei de 10.000 de metri pe pistă. Și de această data ritmul a fost impus de către Ionuț Zincă. Acesta a parcurs cele 25 de ture ale stadionului într-un ritm constant de 79-80 secunde pe tur, la final încheind primul proba cu timpul de 33 minute și 19 secunde. Pe locul 4 a terminat celălalt sportiv de la CS Unirea Alba Iulia, Tamas Bogya, cu timpul de 35 minute și 42 secunde.

”De precizat este și că Ionuț Zincă a obținut aceste rezultate în contextul în care a concurat pe fondul unei răceli și a unei oboseli acumulate prin participarea, în urmă cu o săptămână, la Campionatul Național de Ultramaraton, la care s-a clasat pe treapta a treia a podiumului. De altfel, pentru Ionuț Zincă, principalul obiectiv din acest an este o clasare cât mai bună, atât la individual, cât și cu echipa României, la Campionatele Mondiale de Ultra Trail, care se vor desfășura în perioada 7-9 iunie în Portugalia. Îi felicit pe toți sportivii participanți, pe instructorul sportiv Marius Anghel și le doresc baftă în continuare”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Peste două săptămâni sportivii uniriști vor fi prezenți la startul finalei Campionatului național de semimaraton și etapa II-a a Campionatului național de Sprint Urban, competiții care se vor desfășura la Baia Mare.

CS Unirea Alba Iulia

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com