Liga a IV-a: Metalul Aiud a produs surpriza etapei

18 martie 2012 16:150 comments

CS Ocna Mureş – Viitorul Unirea 1-0. Derby-ul prieteniei la Ocna Mureş?

CS Ocna Mureş a acumulat sâmbătă al doilea succes consecutiv din acest retur de campionat, în compania formaţiei Viitorul Unirea. Echipa din comuna vecină oraşului Ocna Mureş, Unirea, nu a oferit o replică pe măsura echipei lui Ionuţ Pereat, astfel că ocnamureşenii au luat o nouă gură de oxigen graţie celor trei puncte aduse de Nicolae Popa din penalty.
Istoria partidei de la Ocna Mureş s-a scris de la ”punctul cu var”, fotbalistul Nicolae Popa a marcat pentru CS Ocna Mureş golul ce avea să mai aducă trei puncte în contul gazdelor. Succesul de sâmbătă îi distanţează pe ocnamureşeni la şase puncte de un loc retrogradabil.
În urma succesului de sâmbătă, CS Ocna Mureş a acumulat 16 puncte, în vreme ce Viitorul Unirea a rămas cu 26 de puncte acumulate în 17 partide.

Sportul Sebeş – Dalia Sport Daia Română 3-2

Etapa a II-a a avut ca derby jocul dintre Sportul Sebeş şi Dalia Sport Daia Română, câştigat greu de către gazde. Meciul a fost unul plăcut, cu multe ocazii de poartă, dar şi cu un eurogol marcat de Medrea.
Oaspeţii au început bine partida, deschizând scorul la jumătatea primei reprize după un autogol. Sportul a reuşit să revină în joc, iar în minutul 39 a reuşit să egaleze dintr-un penalty. În a doua repriză, gazdele au ieşit mult mai motivate de la cabine, prestând un joc frumos, iar asta s-a văzut în minutul 66, când au reuşit să preia conducerea datorită nou-intratului Bologa, care a reuşit să înscrie după un corner cu o lovitură de cap. În minutul 86, Diaconu reuşeşte să mărească diferenţa după un contraatac finalizat cu un gol la colţul lung. În minutul 90+3, Medrea reuşeşte să îndulcească înfrângerea cu un eurogol marcat de la 30 de metri.
Dar să vedem şi cele două distribuţii:
Sportul Sebeş: Stănilă, Todoran, Andreica, Radu, Mirca(Ciocea 73), Cotruş Dragomir, Stoica(Bologa 60), Găldean, Diaconu, Pienariu(Rai 87).Antrenor: Constantin Bumb
Dalia Sport Daia Română: Mureşan, Benga, Gheorghiu, Medrea, Ciucă, Schiau, Morariu, Hileaga, Scheau, Mihalache(Stoia 35), Bişboacă. Antrenor: Paul Ciucă
Marcatori: Dragomir (39 pen),Bologa (66), Diaconu (86) / Găldean (24 autogol), Medrea (90+3)
Cartonaşe galbene: Stoia (8), Găldean(45), Bologa (66) / Gheorghiu (82), Morariu (80)
La juniori scorul a fost de 1-1.

CSO Cugir – Metalul Aiud 0-0, meci aprig la Cugir. Aiudenii au ratat un penalty în prima repriză

Lupta pentru şefia seriei începe să fie din ce în ce mai disputată. După runda precedentă în care CSO Cugir a învins Performanţa Alba Iulia, sâmbătă, echipa lui Cătălin Paşcanu nu a putut trece de Metalul Aiud.
Prima repriză de la Cugir s-a desfăşurat surprinzător. Vizitatorii din Aiud au început timid meciul iar în minutul 8, Şuteu a trimis mingea în bara laterală a porţii lui Gânscă. Patru minute mai târziu, Radu Andone a ratat un penalty în urma unui fault al portarului Lăncrănjan, acesta din urmă şi-a reparat greşeala parând lovitura de pedeapsă.
Metalul a mai avut câteva oportunităţi de a marca, iar la poarta lui Gânscă cugirenii nu au putut profita de ieşirea greşită a portarului de la Metalul Aiud.
În partea secundă a jocului, cugirenii au fost la conducerea ostilităţilor, însă Itu şi Şuteu nu au găsit ţinta din poziţii ideale. S-a încheiat 0-0, iar CSO Cugir pierde două puncte importante în lupta pentru şefia seriei.
CSO Cugir: Lăncrănjan – Haidinăr, Şuvaina, Sîmtion, Goronea – Arsene, Mănăşturean, Grozav, Şuteu – Itu, Iovănescu.Rezerve: Conţiu, Oniga, Sârbu, Dan, Mihu şi Grigorescu. Antrenor: Cătălin Paşcanu.
Metlaul: Gânscă – Bălan, Costan, Birk, Muntean, Moga, Haţegan, Andone, Lenghel, Costan, Ferencz. Rezerve: Ranca, Csiki, Sas. Antrenor: Radu Andone.
Pe finalul partidei, antrenorul Cătălin Paşcanu a fost trimist în tribună de către arbitrul de centru, Cornel Aron.

Cuprirom Abrud – Performanţa Alba Iulia, 1-3. Daniel Lupşan a adus trei puncte pentru Performanţa

Sorin Mărginean a reuşit să-şi resusciteze elevii după eşecul din prima rundă a returului contra celor de la CSO Cugir. După ce au condus cu 2-1 la pauză, echipa care evoluează la Ighiu a mai marcat o dată, prin acelaşi Daniel Lupşan, fotbalist aflat în mare formă, atât în Liga a IV-a, cât şi la Cupa Liceelor.
Chiar dacă au marcat de două ori, abrudenii lui Robert Sicoe nu au obţinut nici un punct şi asta deoarece jucătorul echipei Cuprirom Abrud, Demian a marcat în propria poartă.
Pentru gruparea din Ighiu a marcat Lupşan minutele 26 şi 85, în vreme ce Demian a înscris în propria poartă în minutul 32. Penru gruparea din Abrud a marcat Paşca în minutul 38.
Cuprirom : Iancu – Nemeş, Demian, Corpade (33. Sularea), Borza, Stan, Lungu, Mureşan, A. Paşca, David şi Pleşa. Rezerve: Nagy, Pantea, Sularea, Mornea, Burz şi M. Paşca.
Performanţa: Boldi – Soporan, Oltean, Turuş, Cioara – Hada, Cristea, Lupşan, Cernea – D.Lupşan, Marica. Rezerve: Răducanu, Medrea, Niculuţ, Truţă, Dumitru, Iouraş şi Dănilă
Chiar dacă şi-au redus considerabil şansele de a promova, elevii lui Sorin Mărginean aşteaptă paşii greşiţi ai contracandidatei din Cugir.

FC Cugir – Olimpia Aiud, 3-0. Bulgaru şi Ştef au marcat pentru cugireni

Victoria obţinută la ”masa verde” i-a montat pe cei de la FC Cugir, astfel că nu au dat nici o şansă echipei Olimpia Aiud să spere la victorie. Bulgaru a marcat în minutul 27 pentru FC Cugir, stabilind scorul pauzei, iar în partea secundă a jocului Ştef a dublat avantajul ”alb-roşilor” din Cugir. În minutul 90+1, acelaşi Ştef a ”închis” tabela, marcând pentru 3-0.
Oaspeţii au acuzat arbitrajul. Oficialii echipei Olimpia Aiud au solicitat un penalty în partea secundă a jocului, dar arbitrul de centru nu a fost impresionat de căderea lui Mătărângă.
Eşecul de la Cugir prelungeşte agonia echipei Olimpia Aiud, formaţie ce posedă tot mai puţine şanse de a evita retrogradarea în Liga a V-a.
Iată cele două distribuţii:
FC Cugir – Romaniuc – Dogăroiu, Pârviu, Petruse, Sabău, Simina, Răcăreanu, Marcu, Gruian, Ştef, Bulgaru. Rezerve: Buta şi Barta şi Moldovan.
Olimpia Aiud: Hagiu – Hetea, Szekely, Kertesz, Ghirca (84. Al. Boian) – Bălan, Marian (46. Gh. Muntean), V.Gâlea (70. Ad Groza), Groza – Mătărângă ( 86. Popa) şi Muntean . Rezerve: Popa – Groza, Al. Boian. (C.C.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com