Meciul suferinţei: CS Ocna Mureş – CIL Blaj. Învingătoarea va mai spera la evitarea retrogradării

8 martie 2012 18:110 comments

Aflate în situaţii delicate, CS Ocna Mureş şi CIL Blaj vor fi puse faţă în faţă, chiar în runda de debut a returului de campionat. Cu antrenor schimbat, ocnamureşenii speră să evite ruşinea retrogradării în acest sezon. CIL Blaj nu este o echipă care a impresionat în primele 15 runde din campionat, dar returul se anunţă a fi palpitant şi pentru blăjeni.
Oficialul echipei CIL Blaj a avut telefonul închis, în momentul în care l-am contactat, astfel că vă vom oferi doar declaraţia dată de antrenorul grupării din Ocna Mureş, Ionuţ Pereat.
”Este o partidă destul de dificilă, fiind prima etapă, noi am început pregătirile foarte târziu, s-au făcut unele modificări în organizarea clubului. Din câte am înţeles, s-au întărit cu ceva jucători de la Mediaş. Sper să câştigăm”, a declarat Ionuţ Pereat, antrenor principal CS Ocna Mureş.
Cele două formaţii au acumulat 10 puncte şi sunt despărţite de golaveraj în clasament. CS Ocna Mureş se află pe locul 14, cu 10 puncte, iar CIL Blaj pe 13, cu acelaşi număr de puncte obţinute. Meciul se va disputa sâmbătă, de la ora 16.00, pe stadionul din Ocna Mureş.

Viitorul Sântimbru – Sportul Sebeş. Momentul adevărului pentru trupa lui Rojneai

Viitorul Sântimbru nu a stat în pauza de iarnă şi, de la transferuri până la pregătire fizică, s-au ocupat de toate minuţios. La Sântimbru ajunge Sportul Sebeş, o echipă destul de “arţăgoasă”, care în turul campionatului a reuşit să obţină câteva rezultate surprinzătoare.
La prima vedere, echipa din Sebeş pare favorita jocului de duminică de la Sântimbru, dar nici elevii lui Alexandru Rojneai nu se lasă mai prejos. Contactat telefonic, antrenorul formaţiei din Sântimbru a refuzat să dea o declaraţie prin telefon referitor la meciul cu Sportul Sebeş.
Chiar dacă au pierdut câţiva jucători valoroşi în această iarnă, Sportul Sebeş rămâne în continuare una dintre echipele puternice ale acestei serii, iar locul din clasament o recomandă ca favorită.
Partida dintre Viitorul Sântimbru şi Sportul Sebeş va avea loc duminică, de la ora 11.30.

Viitorul Unirea – Olimpia Aiud se joacă la Ocna Mureş. Aiudenii, obligaţi să obţină punct(e)

Duminică, la Ocna Mureş va avea loc meciul dintre Viitorul Unirea şi Olimpia Aiud. Momentan, Viitorul Unirea este echipa avantajată în acest meci, având mai multe puncte acumulate în tur.
Olimpia Aiud este la egalitate de puncte cu locul 14, ocupat în acest moment de CS Ocna Mureş, iar echipa din Aiud are nevoie de victorie, pentru a scăpa de emoţiile retrogradării cât mai repede.
Aflată pe locul 8, cu 23 de puncte, Viitorul Unirea nu a reuşit prea multe pe piaţa transferurilor din pauza de iarnă, dar cu toate astea Viitorul doreşte să câştige toate cele trei puncte.
”Mergem la victorie şi eu cred că, cu 13 puncte în faţa celor de la Olimpia, nu suntem scăpaţi de retrogradare şi încercăm să scăpăm de ea. Cu doi jucători de bază suspendaţi şi un accidentat, sperăm să trecem de Olimpia şi să putem câştiga”, a declarat Andrei Vincze, antrenor principal Viitorul Unirea.
Olimpia Aiud vrea să înceapă returul câştigând toate cele trei puncte puse în joc, pentru a nu “sta la mâna” altor echipe, la sfârşitul campionatului.
“Noi vrem să începem cât mai bine returul, pentru că noi oricum suntem acolo jos, dacă vedeţi clasamentul e foarte strâns, atât jos, cât şi sus, şi bineînţeles mergem la victorie, pentru că nu putem face paşi greşiţi. Dacă avem tot lotul valid, sperăm să facem o figură frumoasă în acest campionat. Sperăm să mai facem vreo două transferuri până joi”, a declarat Ioan Timari, delegatul echipei Olimpia Aiud.
Ţinând cont de faptul că în mod normal retrogradează în Liga a V-a trei echipe, iar în condiţiile în care campioana judeţului Alba va promova în Liga a III-a şi CS Zlatna nu va retrograda, din Liga a IV-a ar putea retrograda doar 2 formaţii.
Partida dintre Viitorul Unirea şi Olimpia Aiud va avea loc duminică, de la ora 11.30, pe stadionul din Ocna Mureş.

Derby la Ighiu: Performanţa – CSO Cugir. Cele două echipe sunt despărţite de două puncte în clasament

Duminică, arena din Ighiu va găzdui unul dintre cele mai importante meciuri din acest debut de retur. Locurile 1 şi 4 se întâlnesc duminică, de la 11.30. Liderul CSO Cugir speră să scoată din lupta pentru şefia Ligii a IV-a Performanţa, în vreme ce echipa lui Sorin Mărginean vrea să împiedice liderul în spatele căruia se află la doar două puncte.
Indiferent de achiziţiile făcute de Performanţa, preşedintele clubului din Cugir nu ia în calcul nici măcar o remiză la Ighiu şi merge hotărât să câştige partida.
”Abordăm partida cu încredere, mergem să câştigăm. Nu luăm în calcul altă variantă, mergem să câştigăm şi o vom face. Suntem încrezători, ne-am pregătit foarte bine, avem un lot valoros. Victoria este singura variantă pe care o luăm în calcul. În primul rând, lotul de jucători este un atu”, a declarat Adrian Mihai, preşedinte CSO Cugir.
După perioada de pregătire bună din această iarnă, echipa antrenată de Sorin Mărginean îşi doreşte să câştige Liga a IV-a şi să meargă la baraj. Tradiţia o recomandă pe Performanţa ca fiind campioana ultimelor două sezoane, dar şi deţinătoarea titlului de echipă, cu două dezamăgiri la jocurile de baraj.
Astfel că duminică, partida de la Ighiu va avea un rol mare în ceea ce priveşte lupta pentru supremaţia Ligii a IV-a.

Flamura Roşie Rădeşti – Arieşul Apuseni Baia de Arieş, derby-ul ultimelor clasate

Derby-ul retrogradării va avea loc la Rădeşti, unde echipa din localitate, ocupanta ultimului loc al clasamentului, va întâlni Arieşul Apuseni Baia de Arieş, penultima clasată.
Acest meci este un derby, deoarece echipa care învinge va spera la evitarea ultimului eşalon din judeţul nostru.
CS Arieşul Apuseni Baia de Arieş ocupă în acest moment locul 15, cu 9 puncte din 15 partide, iar obiectivul echipei în această deplasare este, clar, victoria.
“Merg la victorie şi sper să ne salvăm de la retrogradare. Au revenit 3-4 jucători şi am adus şi un portar, pe ultima sută de metri, sper să aducem 3 puncte. Sper să avem la meciuri arbitrii corecţi, după cum i-am spus şi domnului Corpodean la şedinţă. Să rămână în Liga a IV-a echipele care merită, nu care umblă la alte „butoane”. Dacă câştigăm la Rădeşti, avem 99% şanse să scăpăm de la retrogradare”, a declarat Marius Dup, antrenor Arieşul Baia de Arieş.
De partea cealaltă, Flamura Roşie este pe ultimul loc a clasamentului, acumulând 3 puncte din 45 posibile.
“Scopul nostru este clar victoria, că oricum stăm foarte prost şi o oarecare înfrângere ne duce încet, dar sigur spre Liga a V-a. Avem doar un indisponibil, atacantul Cristian Moldovan şi portarul Vali Bucur, care nu ştiu exact dacă e 100% refăcut”, a declarat Cristian Pop.
Cele două formaţii se vor întâlni duminică, de la ora 11.30.

Rapid CFR Teiuş – Cuprirom Abrud, duminică, de la 11.30. Cornel
Crişan: ”Suntem obligaţi să obţinem trei puncte”

Duminică, la Teiuş, va avea loc partida dintre formaţia locală Rapid CFR şi Cuprirom Abrud. Scăpate aparent de emoţiile retrogradării, cele două formaţii vor avea liber la spectacol, iar, cum ”moţii” sunt cunoscuţi ca fiind ambiţioşi, nu ar fi exclus să avem parte de o surpriză în runda de debut a părţii secunde de campionat.
Aflată pe locul 7, cu 24 de puncte, gruparea din Teiuş nu s-a mişcat deloc pe piaţa transferurilor. Echipa lui Cornel Crişan a fost adepta conservării şi nu a transferurilor pe bandă rulantă. Chiar şi aşa, Cornel Crişan (oficialul jucător) speră că toate punctele să rămână la Teiuş.
”Ne aşteaptă un meci greu, suntem obligaţi să obţinem cele trei puncte. Nici nu concep să nu câştigăm”, a declarat Cornel (Coco) Crişan.
De partea cealaltă, trupa lui Robert Sicoe speră să dea marea lovitură în debutul returului.
”Este un meci foarte greu, începem returul, începem pe terenul unei echipe care, chiar dacă nu a transferat, este o echipă omogenă şi ne va fi foarte greu, dar noi vom face tot posibilul să luăm punct sau puncte”, a declarat Robert Sicoe, antrenor principal Cuprirom Abrud.
Rapid CFR Teiuş are probleme de lot, portarul Costea fiind accidentat la spate, iar alţi doi jucători acuză întinderi musculare.

Dalia Sport Daia Română – Europa Alba Iulia. Paul Ciucă: ”Jucăm împotriva unei echipe care nu ştie ce vrea”

Unul dintre cele mai tari meciuri din această etapă va avea loc la Daia Română, între Dalia Sport şi Europa Alba Iulia. Întărită considerabil în această iarnă, Europa nu-şi poate permite paşi greşiţi în tentativa de a promova în Liga a III-a.
Fără antrenorul Paul Ciucă (plecat la Drobeta Turnu Severin), gazdele nu vor avea o misiune uşoară, mai ales că în această iarnă portarul Cătălin Ştef a plecat la Europa.
”Meciul cu Europa Alba Iulia eu nu o să-l văd, dar ne aşteaptă un meci împotriva unei echipe care nu ştie ce vrea. A demonstrat asta în ultimele luni de zile foarte clar. Chiar dacă nu ştiu ce vor, joacă un fotbal foarte bun”, a declarat Paul Ciucă, antrenorul echipei Dalia Sport Daia Română.
Cu nume noi atât în staff-ul tehnic, cât şi în lotul de jucători, Europa Alba Iulia nu ia în calcul altă variantă decât cea a victoriei în partida de la Daia Română.
”Este o partidă destul de grea, Daia e o echipă bună, noi am făcut o pregătire foarte bună. Ne bucurăm că nu avem accidentaţi şi abordăm prima etapă cu încredere. Am mai jucat la Daia şi în alţi ani, astea-s terenurile noastre. Noi trebuie să jucăm fotbal şi să câştigăm”, a declarat Liviu Coacăză, vicepreşedinte Europa Alba Iulia.
Meciul de la Daia va avea loc duminică, de la ora 16.00, iar juniorii vor evolua de la ora 14.00. Disputa dintre cele două formaţii este una aprigă, întrucât Daia ocupă locul 5, în vreme ce ”europenii” se află pe poziţia secundă

Metalul Aiud – FC Cugir: orgolii mari la Aiud. Obiectiv schimbat pentru Metalul

Meci interesant în runda a XVI-a între Metalul Aiud şi FC Cugir. Fără o miză prea mare pentru cele două echipe, întrucât Metalul Aiud este pe locul 6, cu 24 de puncte, iar cugirenii pe 10, cu 21 de puncte, partida de la Aiud poate fi animată doar de jucătorii celor două formaţii.
Chiar dacă se află pe un loc relaxant, obiectivul echipei Metalul Aiud a fost schimbat, iar trupa lui Radu Andone are misiunea de a evita retrogradarea.
”Am încredere în jucătorii mei că vom câştiga meciul, e cel mai important meci pentru noi şi sperăm să ne îndeplinim obiectivul: salvarea de la retrogradare. Am pierdut trei sau patru jucători importanţi şi ne va fi foarte greu”, a declarat Radu Andone, antrenor principal Metalul Aiud.
FC Cugir se află la -3 în ierarhia adevărului, fapt ce-i incomodează pe oficialii Cugirului. Alb-roşiii din Cugir vor încerca să revină la 0 la adevăr, în partida de la Aiud.
”Noi am vrea să batem, suntem la minus 3 la adevăr şi nu suntem obişnuiţi cu acest lucru. La Cugir, meciurile din deplasare depind foarte mult de arbitraj. Depinde cum intră băieţii în teren, dar, repet, îmi e teamă de arbitraj”, a declarat Nicolae Muntean, preşedinte FC Cugir.
Partida de la Aiud va avea loc sâmbătă, de la ora 16.00, pe Stadionul ”Metalul”, iar, dacă acesta nu este corespunzător, partida ar putea fi mutată pe ”Olimpia”.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com