Mihnea Costachi – locul 4 la Campionatul Mondial Şcolar, Adrian Sechereş – locul 3 la Balcaniada pentru juniori

7 mai 2012 15:400 comments

Sfârşitul săptămânii trecute a adus noi rezultate bune pentru şahiştii formaţi la Clubul Municipal Alba Iulia.
Mihnea Costachi a evoluat foarte bine la Campionatul Mondial Şcolar la şah (28 aprilie-6 mai), competiţie găzduită în premieră de România, la Iaşi. Cotat la startul competiţiei ca favoritul numărul 5 la categoria sub 13 ani, Mihnea Costachi (12 ani) a terminat turneul pe locul 4; doar locul 4 în ciuda faptului că a fost neînvins şi la final s-a aflat la egalitate de puncte cu primul clasat.
Mihnea a câştigat 5 partide împotriva lui Zhou Yang-Jian (Anglia), Abdullah Al Hamed (Emiratele Arabe Unite), Zaur Abbasov (Azerbaidjan), Nail Bashirli (Azerbaidjan) şi Dennis Makhnyov (Kazahstan) şi a remizat în celelalte 4 partide, disputate împotriva lui Ismayil Shahalyev (Azerbaidjan), Ramirez Escalante (Peru), Nikita Morozov (Moldova) şi Vladimir Petrov (Bulgaria).
La final, coeficientul Bucholtz inferior l-a privat pe Mihnea Costachi de o medalie, chiar dacă sportivul din Alba Iulia s-a aflat la egalitate de puncte cu primii 3 clasaţi.
Podiumul competiţiei:
1.Martinez Alcantara (Peru)
2.Shahalyev Ismayil (Azerbaidjan)
3.Sevgi Volkan (Turcia)
Aşa cum ne-a anunţat Marius Ceteraş, la competiţia găzduită în premieră de România au participat 553 de elevi din 37 de ţări.

Adrian Sechereş, medaliat cu bronz la Balcaniada de juniori

În ultimele zile, în Muntenegru s-a desfăşurat Balcaniada de juniori, competiţie la care a participat şi Adrian Sechereş (14 ani), din Teiuş. Făcând parte din echipa României, Adrian Sechereş a început competiţia ca rezervă, fiind inclus în echipă în ultimele 2 runde, în care a obţinut o victorie şi o remiză.
La finalul celor 6 runde, echipa României s-a clasat pe locul 3, cu 3 victorii şi 3 meciuri egale.
Pe primele locuri ale competiţiei s-au clasat:
1.Serbia
2.Bulgaria
3.România
Alături de Adrian Sechereş, din echipa României au mai făcut parte Ştefan Tomici, Andrei Dolană, Radu Baciu şi Cezar Zlatea, toţi din Bucureşti.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com