Premieră în baschetul albaiulian: CSU Alba Iulia debutează miercuri în cupele europene

12 noiembrie 2013 16:200 comments

baschetEchipa universitară întâlnește miercuri, 13 noiembrie 2013, de la la ora 18:00, în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918”, în Liga Europei Centrale (CEWL), echipa slovacă Piestanske Cajky. Partida de anunță una plină de emoție pentru CSU, fiind o noutate pentru clubul universitar, dar și pentru Alba Iulia. Cu toate acestea, trupa condusă de Miroslav Popov pornește ușor favorită, având în vedere că joacă pe propriul teren, dar și pentru că întâlnește o echipă aflată în acest moment la mijlocul clasamentului în campionatul din Slovacia.
Cele două combatante au ajuns în CEWL după ce au terminat pe poziția a patra, gazdele, respectiv a cincea, trupa oaspete, în propriile ligi naționale.
În acest debut de sezon, CSU Alba Iulia are 6 victorii și o singură înfrângere, venită împotriva campioanei ICIM Arad, una din viitoarele adversarea ale universitarelor și în CEWL. Tot o singură înfrângere au și oaspetele din Slovacia, de data aceasta cu campioana din campioanul slovac, Good Angels Kosice. În acest moment, cu 4 victorii și o partidă pierdută, Piestanske Cajky ocupă poziția a șasea în Extraliga feminină slovacă, însă are patru partide mai puțin disputate.
În ceea ce privește loturile de jucătoare, acestea sunt diferite ca și componență, echipa gazdă punând mare amprentă pe jucătoarele straniere, în timp ce slovacele se bazează mai mult pe baschetbalistele autohtone. Astfel, la CSU se regăsesc patru sportive din SUA și două din Serbia, lotul fiind completat cu patru jucătoare românce cu experiență și trei junioare. Pe banca tehnică se află sârbul Miroslav Popov, antrenor principal și George Lăncrănjan, antrenor secund, ajutați de directorul sportiv Nicușor Marcu. De cealaltă parte, Piestanske Cajky are doar două jucătoare în lot sosite din străinătate, chiar din țara vecină Cehia, restul lotului antrenat de Martin Pospisil fiind format din sportive slovace.
Bogdan Duma, președinte al Consiliului de Administrație al CSU Alba Iulia:
“Este primul sezon în cupele europene, o premiera atât pentru noi, cât și pentru Alba Iulia. Consider că suntem pregătiți, am îndeplinit cerințele organizatorilor, prin montarea celor 500 de scaune și refacerea marcajelor terenului. Am primit licența pentru a putea să desfășurăm meciurile aici, ceea ce eu consider că este un lucru important. Rămâne ca echipa să facă o figură frumoasă în această competiție și poate vom fi o surpriza pentru multă lume.”

Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: “Cred că este un lucru bun pentru club participarea în Cupele Europene, deoarece se promovează Alba Iulia ca un oraș turistic, baschetbalistic, iar dacă sportivele se obișnuiesc rapid cu deplasările și pot folosi tot lotul, îmi propun chiar să avansăm cât mai mult în această competiție. Cred că este mai bine că jucăm pentru început în această competiție, pentru a ne putea obișnui și a vedea ce presupune o astfel de participare europeană, iar în viitor să putem juca chiar în Eurocup sau Euroligă.”

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com