Şahiştii albaiulieni în competiţii

2 iulie 2013 15:131 comment

sahDe curând s-a desfăşurat la Sebeş etapa a II-a a circuitului judeţean de juniori, la care au participat 22 de tineri şahişti din Alba Iulia şi Sebeş. La categoria preşcolari Vlad Hidan (Alba Iulia) i-a devansat pe Iannis Tarciuc şi Darian Morar (ambii din Sebeş), primul loc la fete fiind ocupat de Bianca Râşniţă (Sebeş). La categoria copii sub 8 ani podiumul a fost ocupat de Victor Dava (Alba Iulia), Filofteia Lupu (Alba Iulia) şi Matei Roncea, Alba Iulia. Celelalte 3 grupe ale turneului au fost câştigate de Ovidiu Crăciun (copii sub 10 ani), Călina Roncea (copii sub 12 ani) şi Mihai Şteau (juniori peste 12 ani). Turneul a fost arbitrat de Florin Ungurean (Alba Iulia), după cum ne anunţă antrenorul albaiulian de şah Marius Ceteraş.
Începând de joi 4 iulie Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca găzduieşte ediţia a IV-a a Festivalului Internaţional de Şah Lions, unul puternic turneu de juniori având un fond total de premiere de 6.800 lei, la care se adaugă premii în obiecte, cupe şi diplome pentru primii clasaţi la cele 3 categorii de vârstă (sub 8, 10 şi 18 ani). La acest interesant turneu organizat de Clubul Sportiv Municipal Cluj Napoca cu sprijinul Clubului Lions din Cluj Napoca, printre participanţii deja înscrişi se află şi câţiva juniori din judeţul Alba: Radu Ţâmpea (CSU Alba Iulia) la categoria copii sub 8 ani, Ilie Arion (CSO Cugir) la categoria copii sub 10 ani şi David Cordea, Mircea Adrian Zinca şi Daniel Emanuel Ghiban (toţi de la CSO Cugir) la categoria juniori sub 18 ani. Înscrierile în concurs se fac până cel târziu miercuri, 3 iulie, la directorul de turneu Alin Marcu (telefon 0742.263.659), iar turneul se va încheia duminică, 7 iulie.

Tags:

1 Comment

  • Sahisti sunt adevaratii oameni care stiu ce fac si de ce fac acest sport.In implementarea acestui sport in jud. nostru meritul deosebit ii apartine celui ce nu mai este printre noi,dar noi avem obligatia sa nu-l uitam ,este vorba de M.BREAZ,care fara nici o remuneratie si numai din pasiune se ocupa decopii[ zeci de ani a facut ac. munca] ,de la incepatori si-i ducea pina la avansati,la tot felu de competitii.Eu cred ca merita ca jud. ALBA ,anual sa organizeze o competitie care sa-i poarte numele[fie ea chiar si “campionatul judetean de sah”

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com