Sahistii albaiulieni, rezultate bune la Deva

6 aprilie 2017 09:523 comments

50 de copii din ţară au participat la Deva la un concurs de şah pentru juniori: au participat sportivi de la cluburile de şah din Alba Iulia, Arad, Deva, Petroşani, Simeria şi Vulcan.

Pregătiţi de maestrul FIDE Marius Ceteraş, şahiştii albaiulieni au avut o evoluţie foarte bună.

Prezent pentru prima dată la un concurs de copii în afara judeţului Alba, Ştefan Bercu (8 ani) a câştigat toate cele 7 partide jucate în secţiunea copiiilor nelegitimaţi, obţinând într-o manieră categorică primul succes într-o competiţie de juniori. A terminat fără emoţii, cu 2 puncte avans faţă de următorul clasat.

La secţiunea juniorilor legitimaţi sub 12 ani, cel mai bine clasat junior albaiulian a fost George Pleşa (9 ani): acesta a reuşit 5 puncte din 7 partide, terminând pe loc foarte bun: locul 5 din 30 de participanţi în clasamentul general. Totodată a obţinut medalia de argint la categoria copii sub 10 ani.

Notăm şi evolutia foarte bună a mezinului delegaţiei albaiuliene: având 7 ani neîmpliniţi, Alexandru Simina a jucat foarte curajos, reuşind 3 victorii din 7 meciuri în sectiunea juniorilor legitimaţi subt 12 ani.

Ianis Tarciuc (11 ani) a obtinut 4,5 puncte, iar Andrei Simina (8 ani) 3,5 puncte în aceeaşi secţiune a competiţiei.

 

Foto: Ania Ciolacu

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com