Sfârşit de sezon pentru Campionatul Munţilor Apuseni

3 septembrie 2012 18:290 comments

Ediţia a III-a Campionatul Munţilor Apuseni s-a sfârşit pe data de 1 septembrie, la Sălciua, unde s-au disputat finalele competiţiei. Laureaţii principali ai acestei competiţii au fost, fără doar şi poate, câştigătorii finalelor, Bistra (copii), Roşia Montană (seniori).

Campionatul Munţilor Apuseni a fost un real succes pentru organizatori acestei competiţii, AJF Alba reuşind astfel, să aducă la Sălciua oameni importanţi ai fotbalului românesc şi judeţean precum Miodrag Belodedici, Adrian Pigulea, Stelian Gherman, Mihai Dăscălescu, Sorin Corpodean, Iulian Nichimiş sau Alexandru Vodă.

Rezultatele finalelor de la Sălciua din cadrul Campionatului Munţilor Apuseni au fost:

Finala Mică Copii: Sălciua – Horea 2-1

Finala Mică Seniori: Lupşa – Poiana Vadului 3-2

Meciul Partenerilor: AJF Alba & FRF – Massmedia & Firme 2-2

Finala Mare Copii: Bistra – Poiana Vadului 6-1

Finala Mare Seniori: Sălciua – Roşia Montană 2-2, 4-5 după loviturile de departajare

Astfel, premiile oferite de către Asociaţia Judeţeană de Fotbal Alba au fost oferite către:

 

CMA 2012 – copii:

Campioană : Bistra;

Locul 2: Poiana Vadului;

Locul 3: Sălciua;

Locul 4: Horea;

Trofeul FAIR-PLAY: Vadu Moţilor;

Mihai Rîşteiu (Bistra) – Golgeter, cu 23 de goluri marcate;

Ilie Avram (Poiana Vadului) – Cel mai tehnic jucător;

Vasile Popeiu (Sălciua) – Portarul campionatului;

Constantin Marc (Bistra) – Jucătorul campionatului;

Mihai Rîşteiu (Bistra) – Jucătorul finalei;

 

CMA 2012 – seniori:

Campioană: Roşia Montană;

Locul 2: Sălciua;

Locul 3: Lupşa;

Locul 4: Poiana Vadului;

 

Trofeul FAIR-PLAY: Poiana Vadului;

Dacian Burz (Poiana Vadului) – Golgeter, cu 15 goluri marcate;

Alin Hornisch (Sălciua) – Cel mai tehnic jucător;

Andrei Panţa (Sălciua) – Portarul campionatului;

Romică David (Lupşa) – Jucătorul campionatului;

Mihai Micu (Roşia Montană) – Jucătorul finalei;

 

Au mai fost acordate următoarele premii:

Daiana Beleiu (Vadu Moţilor) – Premiul special, fiind singura fată (şi prima de altfel în cele două ediţii ale copiilor) care a participat;

Ioan Pleşa PLEŞA (Sălciua) şi Petru David (Lupşa) – Premiul special de suporter fidel;

Trofee pentru arbitri: Alexandra Coca, Alexandu Vodă, Andei Mutu, Mihai Ţîră, Horaţiu Balea şi Nicuşor Marcu.

Premii de excelenţă pentru: Miodrag Belodedici – FRF, Adrian Pigulea – FRF, Dragoş Tănase – RMGC, Ioan Vasile Vanea – Radio Cluj, GIMN STAR Blaj, Zumba – instructor Ramona Dămăcuş şi Karate „Gemina” – Sensei Viviana Pripon.

Premii de participare pentru toate cele 19 primării care au avut echipe înscrise: Arieşeni, Horea, Vadu Moţilor, Lupşa, Sălciua, Mogoş, Poşaga, Bucium, Ciuruleasa, Ocoliş, Gîrda de Sus, Bistra, Albac, Poiana Vadului, Roşia Montană, Almaşu Mare, Sohodol, Avram Iancu şi Vidra.

Cupa Partenerilor, una pentru echipa Massmedia & Firme şi una pentru RMGC – sponsor oficial al AJF Alba.

 

Belodedici impresionat de cele văzute la Sălciua

 

A treia ediţie a Campionatului Munţilor Apuseni 2012 a fost un real succes pentru organizatorii competiţiei. La finalele evenimentului au fost prezenţi suporteri din tot judeţul Alba, majoritatea fiind din Sălciua, Roşia Montană sau Bistra, dar şi alte persoane care au sosit pentru meciul partenerilor, în care au participat foşti fotbalişti precum Miodrag Belodedici, Adrian Pigulea, Sorin Corpodean, Valeriu Nichimiş, Stelian Gherman sau Mihai Dăscălescu. 

Ultima zi a Campionatului Munţilor Apuseni 2012 organizat de AJF Alba a fost plină de evenimente, numărul suporterilor fiind foarte mare, fapt cauzat de miza finalelor, dar şi de prezenţa invitaţilor speciali: Miodrag Belodedici (director al Departamentului de Copii şi Juniori din cadrul FRF, ambasador finala Europa League 2012) şi Adrian Pigulea (manager Grassroots, FRF).

Competiţia a fost una gustată din plin de către spectatori şi oficiali, în timp ce buna dispoziţie şi-a avut locul de cinste, în prima zi de toamnă. Majorete de la Gimn Star Blaj, Trupa de Zumba din Timişoara (coordonată de Ramona Dămăncuş) şi Clubul de Karate Gemina (sensei Viviana Pripon) au avut grijă ca pauzele dintre meciuri să fie atractive pentru spectatori.

„În a treia ediţie a Campionatului Munţilor Apuseni, eu nu pot decât să-l felicit pe domnul Corpodean, care a fost responsabil pentru această organizare. Am văzut şi copii şi oameni mai în vârstă care au jucat fotbal, unii s-au bucurat, alţii s-au întristat după partide. Este un lucru util pentru orice sat sau comună din orice societate şi toată lumea ar trebui să se bucure de o astfel de competiţie”, a declarat Miodrag Belodedici, director al Departamentului de Copii şi Juniori din cadrul FRF.

Miodrag Belodedici, fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni, odată cu Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad, ne-a declarat că jucătorii albaiulieni Nicuşor Stanciu şi Gicu Grozav pot lua parte din „scheletul” echipei naţionale în următorii ani. Acesta consideră Alba Iulia drept o pepinieră folositoare pentru naţionalele mici de juniori ale României.

„Sunt jucători foarte cunoscuţi în România la ora actuală, toată lumea vorbeşte despre ei, se pare că sunt viitorul echipei naţionale, sunt fotbalişti foarte talentaţi, care joacă la un nivel înalt, sunt în Liga I. Mai avem puţin şi îi vom vedea împreună la echipa naţională. Alba Iulia este o pepinieră foarte bună pentru grupele noastre de copii şi juniori, unde avem mulţi jucători originari din acest judeţ”, a a mai spus Belodedici.

Finala mare de seniori a Campionatului Munţilor Apuseni a fost câştigat pentru a doua oară consecutiv de Roşia Montană, după ce a învins Sălciua, din loviturile de departajare.

Festivitatea de premiere a fost susţinută de cei doi invitaţi speciali.

 

Cătălin Crăciun

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com