Sportiv legitimat la CS Unirea Alba Iulia, medalie de argint la Campionatul Național de Box, la categoria semigrea

13 februarie 2019 14:385 comments

Ioan Marius Țăgean, legitimat la Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia, a obținut medalia de argint la Campionatul Național de Box – Seniori, la categoria 81 de kilograme (semigrea), după ce l-a învins în semifinale pe Samuel Cânța de la CSM Timișoara prin technical knockout (TKO) în repriza a treia.

Ioan Marius Țăgean a pierdut, însă, în finală, în fața campionului mondial și european la tineret, proaspăt vicecampion la seniori, Andrei Paul Arădoaie, legitimat la Dinamo București.

”Este un rezultat foarte bun pentru sportivul nostru, care se află la primul campionat la seniori. Marius e un sportiv de perspectivă, elev în clasa a XII-a la Liceul cu Program Sportiv, cu rezultate bune chiar dacă a început boxul mai târziu”, a spus antrenorul său, Nicolae Paștiu. Preparatorul fizic al sportivului este Nicolescu Lucian.

Campionatul Național de Box de la Iași s-a organizat în perioada 25-30 noiembrie, iar sportivul legitimat la CS Unirea a boxat joi. Au participat în jur de 70 de sportivi din țară.

”Satisfacția noastră este că încheiem anul cu un număr de medalii mai mare decât anul trecut. Secția de box a înregistrat progrese vizibile privind pregătirea și rezultatele. Asta ne bucură”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

CS Unirea Alba Iulia va prezenta, peste circa două săptămâni, o sinteză a rezultatelor și medaliilor obținute în acest an.

La secția de box a clubului sunt, în prezent, legitimați 25 de sportivi, iar antrenamentele se fac în sala ”Nicolae Lincă” din Alba Iulia. Cei care doresc să practice acest sport, dar și atletism, powerlifting, judo, haltere, tenis de masă sau orientare, sunt așteptați la sediul de pe str. Septimius Severus, Alba Iulia, nr. 53.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com