Sportivii CS Unirea Alba Iulia, pe primele locuri la Campionatul Național de Powerlifting Împins din Culcat

2 decembrie 2019 20:480 comments

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, pregătiți de antrenorul Ovidiu Pănăzan, au ocupat primele locuri la Campionatul Național de Powerlifting Împins din Culcat, la Juniori și Seniori, iar clubul a obținut astfel locul 1 în clasamentul pe echipe, la distanță mare față de ocupantul locului secund.

Campionatul Național de Powerlifting Împins din Culcat s-a desfășurat în 09.11.2019, la Băile Felix, cu participarea a 41 de sportivi de la 14 structuri sportive.

Podiumul de premiere în clasamentul absolut (calculat dupa formula IPF, indiferent de categoria de greutate) la seniori și juniori a fost ocupat aproape integral de către sportivii CS Unirea Alba Iulia, dupa cum urmează:

Seniori:

Irimie Andrei (CS Unirea Alba Iulia) loc 1;

Buciuman Cătălin (CS Unirea Alba Iulia) loc 2;

Cioflică Andrei (CS Unirea Alba Iulia) loc 3.

Juniori:

Buciuman Cătălin (CS Unirea Alba Iulia) loc 1;

Cazacu Alexandru (CS Unirea Alba Iulia) loc 2;

Andrian Dumitru (CS Zamolxis Alba Iulia) loc 3.

De asemenea, în clasamentul pe categorii de greutate sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate deosebit de bune:

Buciuman Catalin (CS Unirea Alba Iulia), loc 1, seniori si juniori 1 (U23), cat. 74 kg – 212 kg ridicate, o performanță deosebită, cu 15 kg. peste recordul național anterior la categoria 74 kg. juniori 1.

Irimie Andrei (CS Unirea Alba Iulia), loc 1 seniori, cat. 93 kg (greutate corporală 83.4 kg), 260 kg. ridicate (mai mult de trei ori greutatea corporală!) Acest rezultat este echivalentul recordului național la cat. 93 kg. seniori.

Cioflică Andrei, loc 2 seniori, cat. 74 kg, 205 kg ridicate, record personal realizat în competiție.

Avram Laurențiu (CS Unirea Alba Iulia), loc 1 seniori, cat. 83 kg, 200 kg. ridicate, record personal realizat în competiție. La încercarea cu 212,5 kg, ridicarea nu a fost validată din cauza unei erori de execuție penalizate de arbitri.

Cazacu Alexandru (CS Unirea Alba Iulia), loc 1, seniori si juniori 1, U 23, cat. 120 kg., 210 kg. ridicate, pentru prima dată campion atât la seniori cât și la junior.

”Sunt extrem de mulțumit de rezultatele realizate la această competiție, mai ales în contextul în care sportivii CS Unirea Alba Iulia, Irimie Andrei, Cioflică Andrei și Avram Laurențiu vor participa săptămâna viitoare la cea mai puternică competiție internațională de powerlifting – Campionatul Mondial de Powerlifting Seniori, Dubai, EAU, participare care nu ar fi fost posibilă fără implicarea domnului director Corneliu Muresan”, a spus antrenorul sportivilor, Ovidiu Pănăzan, care este și președintele Federației Române de Powerlifting.

”CS Unirea Alba Iulia, datorită profesionalismului antrenorului Ovidiu Pănăzan, domină clar powerliftingul din România. Pe lângă o salbă de medalii, sportivii noștri au înregistrat la această competiție și recorduri importante! În urma acestor rezultate, nu pot decât să privesc cu optimism competiția deosebit de însemnată care urmează”, a spus Corneliu Mureșan.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com