Unirea Alba Iulia – Petrolul Ploieşti 3-0 (1-0)

21 martie 2011 00:020 comments

Unirea Alba Iulia s-a impus duminică în faţa liderului la zi din Liga a II-a, Seria a II-a, Petrolul Ploieşti. Uniriştii au început meciul în forţă şi au tras primul semnal de alarmă prin Adrian Câmpeanu, dar atacantul albaiulienilor a ratat finalizarea. Avea să fie 1-0 pentru Unirea Alba Iulia în minutul 21, când Alexandru Giurgiu a fructificat penalty-ul obţinut în urma unui henţ în careu comis de Cârjă.
Uniriştii îşi dublează avantajul în minutul 69, ”pedepsitul„ Silviu Mureşan profită de eroarea lui Păun şi Râmniceanu şi înscrie pentru 2-0. Scorul final a fost stabilit în minutul 86 de Stanciu. Acesta înscrie cu un şut la colţul scurt cu largul concurs al portarului Râmniceanu.
Iată cele două distribuţii:
Unirea: Pascal – Bălu, Kamara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, Pleniceanu, (63, Alexandru Filip) D. Militaru, Boboc (88, Oprea) – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu (cpt.) (56, Mureşan)
Rezerve: D. Rotaru – Mureşan, Bodolan, M. Oprea, Al. Filip, Ciofu, Cl. Oară
Antrenor: Gabriel Stan.
Petrolul: Râmniceanu – Cârjă, Ljubinkovic, Ct. Păun, P. Stoica – M. Tudor, Cr. Vlad (cpt.) – Gârleanu, Buhuşi, Fl. Dumitru – Opriţa
Rezerve: Zimmermann – Plecanciuc, N. Barbu, V. Duru, L. Mihai, Cataramă, Buhăescu.
Antrenor: Valeriu Răchită.
La finele jocului, căpitanul ultimelor 30 de minute, Niculae Stanciu s-a declarat entuziasmat de rezultatul înregistrat în faţa Petrolului. ”Sunt foarte fericit pentru că am reuşit să marchez primul gol pentru Unirea Alba Iulia. Golul îl dedic fratelui meu, Rareş. Doar evoluţiile mele bune de acum înainte o să mă aducă în vizorul unor echipe de top, din Europa”, a declarat Nicolae Stanciu, FC Unirea Alba Iulia.

Giurgiu: ”Am dat scăriţă să nu ratez”

Marcatorul primului gol din partida cu Petrolul, Alexandru Giurgiu, a mărtursit că a ales să dea ”scăriţă” de teamă să nu rateze. ”Am dat scăriţă să nu ratez, pentru că am ştiut că pleacă, dacă rămânea pe picioare ratam şi nu ştiu ce se întâmpla. Eu am avut încredere în echipă, în noi şi am fost sigur că batem”, a declarat Alexandru Giurgiu, Unirea alba Iulia.

Silviu Mureşan: ”Rupeţi biletele!”
Atacantul Unirii, Silviu Mureşan a declarat că se aştepta să înscrie şi a avut şi un mesaj la finele jocului pentru toţi pariorii. ”Dedic golul echipei şi celor care au fost alături de mine. Da, am vrut să-mi fac un tricou cu ”rupeţi biletele”, sunt bucuros că am marcat toţi trei, eu, Giurgiu şi Stanciu”, a declarat ”pedepsitul” Mureşan.
Gabi Stan a mărturisit că echipa lui a făcut surpriza etapei, însă acesta susţine faptul că el a avut mereu încredere în echipă. ”Cred că nu exagerez cu nimic dacă spun că noi am controlat jocul de la început până la sfârşit, Petrolul a avut o posesie sterilă, nu-mi amintesc să fi avut ei vreo ocazie”, a declarat.
De la conferinţa de presă a absentat Valeriu Răchită. Acesta a plâns la finele jocului de la Alba Iulia.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com