Unirea Alba Iulia, figură frumoasă la Cupa Cotta

2 iulie 2012 15:300 comments

Florian Brumaru a deplasat la Arad 24 de jucători, din generaţia 1996-1997, împărţiţi pe două echipe, pentru Cupa Internaţională Cotta. În competiţie s-au înfruntat cu formaţii consacrate la nivel de juniori, precum Atletico Arad sau LPS Banatul Timişoara.
Unirea Alba Iulia 2 a făcut parte din Grupa A, alături de LPS Banatul Timişoara (0-2), Atletico Arad 2 (1-2), Selecţionata AJF Arad (2-0) şi Dinamik Craiova (1-2).
Unirea Alba Iulia a izbutit să învingă Dinamik Craiova cu scorul de 2-2 (4-3 după penalty-uri) şi să obţină un dezamăgitor loc opt.
De remarcat este faptul că Unirea Alba Iulia 2 a pierdut „la mustaţă” accederea în semifinalele competiţiei. Albaiulienii aveau nevoie de un rezultat nul cu Atletico Arad, dar, la scorul de 2-1 pentru arădeni, Herdea a ratat şase ocazii singur cu portarul, iar în final albaiulienii au obţinut locul 8.
Unirea Alba Iulia 2: Podar, Olar, Balea, Rodean, Selagea, Scrobote, Nicola, Onacă, Cuştiuliţă, Constantin V., Boamfă.
Pe de altă parte, Unirea Alba Iulia 1 a reuşit accederea în finala competiţiei, după ce a trecut de grupe, rezultatele fiind următoarele: Minerul Motru (1-0), Luceafărul Timişoara (1-1), Atletico Arad 1 (0-3).
În semifinalele competiţiei, albaiulienii au învins LPS Banatul Timişoara cu scorul de 3-2, după loviturile de departajare. Albaiulienii puteau tranşa această partidă, dar bara s-a opus la şutul lui Oană, Herdea a ratat o ocazie singur cu portarul, iar Boamfă a ratat şi el o ocazie monumentală, după ce scăpat singur cu portarul, a fost prins din urmă şi oprit în extremis de ultimul apărător al arădenilor.
Finala competiţiei au jucat-o împotriva celor de la Atletico Arad 1, pierdută însă, cu scorul de 1-0.
Unirea Alba Iulia 1: Popa, Nanu, Cioplântă, Iancu, Monescu, Muntean, Şandru, Buda, Oană, Rahovean, Herdea.
Din lot a mai făcut parte şi Filip Morar care însă a plecat la lotul naţional U-15 înaintea finalei.
„Sunt mulţumit de determinarea cu care au jucat ambele echipe, pentru că ritmul partidelor a fost unul infernal, jucând 11 partide în 3 zile. Jucătorii au depus mare efort pe toată durata partidelor şi au încercat să se adapteze la cerinţele noului plan tactic al echipei. Pentru acest lucru îi remarc pe toţi jucătorii şi sper că faptul că am ajuns din nou în finala unui turneu, demonstrează tuturor iubitorilor de fotbal din acest oraş, că această echipă are jucători cu potenţial şi ar fi păcat ca această echipă să se desfiinţeze”, a declarat Florian Brumaru, antrenor Unirea Alba Iulia, Juniori B.
Pe toată durata acestui turneu, a fost prezent unul dintre scouterii campioanei Angliei, Manchester City, care a urmărit jucătorii angrenaţi în acest turneu şi a remarcat şi nişte albaiulieni.
„Pe toată durata turneului, a fost un scouter de la Manchester City, iar după meci m-a abordat şi m-a felicitat pentru jocurile ambelor echipe, spunând că a remarcat câţiva jucători. În scurt timp, ne va contacta pentru a ne spune despre ce jucători este vorba”, a precizat antrenorul uniriştilor.
Albaiulienii vor intra în vacanţă până în data de 27 iulie, după care vor urma două turnee de pregătire, unul la Cîmpeni, iar celălalt la Gyomaendrod (Ungaria), ambele întinse pe o săptămână, în luna august.

Cătălin Crăciun

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com