CSU Alba Iulia scrie istorie pentru baschetul albaiulian graţie accederii în semifinalele Ligii Naţionale

10 aprilie 2013 17:030 comments

DSCN1249CSU Alba Iulia s-a calificat în semifinalele Ligii Naţionale de Baschet după o nouă victorie în play-off contra echipei Sepsi Sf. Gheorghe 86-68. Pe sferturi, scorul a fost 28-19, 18-18, 24-16, 16-15, graţie punctelor înscrise de Amanda Thompson – 20, Katya Abramzon – 17, Becca Tobin – 16, Tereza Brantlova -10, Alexandra Uiuiu – 10, Jovana Vukoje – 9, Eniko Laza – 4

Vezi FOTO şi desfăşurarea meciului LIVE:

CSU Alba Iulia se află aproape de o altă premieră istorică. După ce a câştigat argintul în Cupa României, echipa albaiuliană este aproape de a intra în “careul de aşi” al Ligii Naţionale de Baschet Feminin. După ce a învins categoric pe BC Sepsi Sf. Gheorghe (49-76), echipa antrenată de Miroslav Popov mai are nevoie de o victorie pentru a accede în semifinalele campionatului.

DSCN1390UPDATE sfertul 1: În sala Universităţii “1 Decembrie 1918” sunt prezenţi aproximativ 400 spectatori care au venit cu un tricolor lung de aproximativ 40 de metri. Echipa antrenată de Miroslav Popov începe bine meciul, după trei minute de joc conduce cu 9-5. Suporterii prezenţi încurajează echipa care menţine distanţa de puncte. Înainte cu 4 mine de finalul primului sfert CSU conduce cu 14-11. Miroslav Popov cere time-out cu 3 minute înainte de finalul primului sfert când echipa sa conduce cu 16-15. Avantajul echipei albaiuliene este minim, 18-17. Cu două minute înainte de final Miroslav Popov se agită şi transmite indicaţii fetelor. Uiuiu a reuşit o aruncare care distanţează echipa albaiuliană, scorul fiind 25-19. Vom intra în avantaj în al doilea sfert. Primul sfert s-a terminat 28-19 graţie unor aruncări din afara careului.

DSCN1451UPDATE sfertul 2: CSU Alba Iulia începe bine şi sfertul al doilea. După două minute de joc tabela arată 30 – 22. “Alba, Alba, Alba, haide”, “Murim, luptăm şi astăzi câştigăm”, “CSU, nu uita, tu eşti viaţa mea”, “CSU ale, ale, pentru tine fac orice” sunt scandările galeriei albaiuliene care nu a venit în număr foarte mare. Echipa din Sfântu Gheorghe revine în meci, înainte cu 5 minute de pauză, diferenţa de scor este doar de un punct. Fetele reuşesc o distanţare de 8 puncte, iar înainte cu 4 minute jumătate de pauza mare, tabela arată 37-29. După ce a condus de la un capăt la altul ostilităţile CSU menţine un avantaj şi înainte cu 3 minute de pauză scorul este 39-33. A. Thompson îşi demonstrează forma bună şi în acest meci marcând 12 punct până acum. S-a terminat prima repriză a meciului cu scorul de 46-37, CSU Alba Iulia este la 20 de minute de “careul de aşi” a Ligii Naţionale de Baschet Feminin.

UPDATE sfertul 3: Primul coş din al treilea sfert este reusit de Thompson, iar CSU conduce cu scorul de 48-37. În sala de sport a Universităţii “1 Decembrie 1819” predomină fondul sonor al tobelor care sunt acompaniate de scandările galeriei “Gruppo Arnsberg”. După două minute de joc CSU conduce cu 11 puncte, iar de pe margine se aude “România, România”, în timp ce galeria flutură aproximativ 10 steaguri tricolore. Mai sunt 6 minute din sfertul al treilea, A Thompson a reuşit 16 puncte, cele mai multe ale echipei noastre de până acum. Vukoje iniţiază un alt atac al echipei noastre care se distanţează la 18 puncte, iar tabela arată 60-42. În urma unui contraatac finalizat de echipa DSCN1369albaiuliană conducem ostilităţile cu 65-44, în timp ce galeria scandează numele oraşului. Concentrarea fetelor a fost maximă în acest meci, reuşind câteva recuperări care s-au fructificat cu puncte pe tabelă. Meci bun reuşit de Ambrazon care aduce desprinderea (70-46) după un coş din afara careului. Ambrazon a reuşit 15 puncte până în acest moment. Laza conduce un nou atac survenit în urma unei recuperări dar Tobin ratează în ultima acţiune din acest sfert. CSU Alba Iulia conduce înainte cu 10 minute de final cu 70-53.

UPDATE sfertul 4: CSU aproape de semifinalele Ligii Naţionale de Baschet, Tobin reuşeşte primele puncte în ultimul sfert. Echipa din Sf. Gheorghe punctează (74-56), dar distanţa este mare înainte cu 8 minute de terminarea meciului. După cum a obişnuit, A. Thompson transformă 2 aruncări libere (76-56). Ambrazon aduce distanţarea la 22 de puncte pentru echipa albaiuliană înainte cu 6 minute de terminarea meciului. Toată sala aplaudă, jocul fetelor. Antrenorul echipei adverse simte că aproape iasă din lupta pentru semifinale şi cere time-out. O aruncare liberă a oaspeţilor reduce diferenţa la 20 de puncte înainte cu 4 minute de final. Avantajul este greu de remontat. Mai sunt 3 minute de joc, Vukoje transformă două aruncări libere şi distanţează echipa la 20 de puncte, iar Laza îi ia locul în teren. Se prevede o nouă victorie la scor, a treia în ultima săptămână contra echipei din Sf. Gheorghe. În zadar eforturile oficialilor din Sf. Gheorghe de a aduce 1.000 de steguleţe cu ţinutul secuiesc la meciul din tur, CSU va intra în semifinale cu două victorii categorice. Sfârşit de meci, CSU este în semifinale! A învins echipa ACS Sepsi cu scorul de 86-68 în aplauzele spectatorilor.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com