O săptămână altfel pentru elevii de la Şcoala Avram Iancu – Alba Iulia

4 aprilie 2012 16:100 comments

Săptămâna dedicată programului „Şcoala Altfel” a debutat într-un mod inedit atât pentru elevii, cât şi pentru dascălii Şcolii “Avram Iancu” din Alba Iulia, instituţie condusă de prof. Elena Ignat. Programul se adresează în primul rând elevilor şi vizează implicarea acestora în activităţi extraşcolare atractive şi interesante, care să le pună în valoare creativitatea, abilităţile, spiritul civic şi de echipă, preocupările, competenţele şi abilităţile de viaţă în domenii de interes cât mai variate.
Tot în cadrul acestei săptămâni se desfăşoară proiectul „Contează pe educaţie!”, un program inedit de educaţie financiară şi antreprenorială. În acest proiect sunt implicaţi 125 de elevi, dascăli şi părinţi care sunt încurajaţi să participe împreună la diferite activităţi pe teme financiare.
Coordonatorii activităţilor sunt profesorii care au participat la sfârşitul lunii martie la o sesiune de formare desfăşurată la Şcoala „Avram Iancu”, la care au mai participat şi alte cadre didactice de la două şcoli din judeţ.
Pe parcursul acestei săptămâni, elevii vor avea oportunitatea de a participa la acţiuni de educaţie financiară, vor vizita sediul Băncii Transilvania, vor avea ocazia să investească la Bursa virtuală sau să-şi depună economiile la Banca virtuală, vor aprecia raportul preţ-calitate vizitând câteva supermarketuri din Alba Iulia, vor deschide magazinul clasei, învăţând astfel ce sunt banii, cum se produc sau cum se gestionează corect.
Părinţii cu experienţă antreprenorială sau într-un anumit domeniu de activitate sunt invitaţi la o reuniune în cadrul activităţii “Ziua carierei”, prilej cu care vor împărtăşi din experienţa lor şi elevilor interesaţi de o viitoare carieră.
Unităţile cu profil economic din Alba Iulia, dar şi sponsori au fost solicitaţi să vină în sprijinul acestei iniţiative cu sfaturi şi resurse.
Elevii implicaţi în acest proiect vor fi premiaţi cu Funny Money pentru un comportament deosebit manifestat pe toată durata proiectului.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com