Alina Boholţan şi Ruxandra Duţă, pe locul 6 la C.E. de Alergare Montană

10 iulie 2012 16:280 comments

Atletele legitimate la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, Roxana Duţă şi Alina Boholţan, au participat alături de Lotul României la cea de-a 11-a ediţie a Campionatelor Europene de Alergare Montană, desfăşurate sâmbătă, 7 iulie, în localitatea Denizil din Turcia. Sportivele albaiulience au reuşit să termine cursa individuală pe locurile 24, respectiv 26, iar pe echipe, Lotul României a reuşit să se claseze pe locul 6.
La startul competiţiei s-au reunit sportivi reprezentând 21 de naţiuni din Europa. Din echipa României au mai făcut parte, pe lângă cele două sportive din Alba Iulia, şi Denisa Dragomir (CS Muscelul CL), care s-a clasat locul 19 şi Elena Moagă (CS Pandurii Tg. Jiu), clasată pe locul 22.
Surpriza plăcută a venit din partea lui Ionuţ Zincă, sportiv legitimat atât la atletism cât şi la orientare la CS Universitatea Craiova, care a reuşit să cucerească medalia de bronz, în competiţia seniorilor. Această performanţă constituie o premieră pentru atletismul românesc, la nivelul seniorilor. „A fost destul de bine la concurs, din păcate m-am simţit puţin obosită şi cred că asta a fost din cauza faptului că am muncit foarte mult în săptămâna dinaintea competiţiei şi se pare că oboseala şi-a spus cuvântul. Per total, a fost bine locul al VI-lea, a fost şi obiectivul federaţiei”, a declarat Alina Boholţan.
De altfel, pentru atletele din Alba Iulia va urma un stagiu de pregătire la altitudine, la Piatra Arsă, unde se vor afla timp de o lună, cu sprijinul oferit de către CS Universitatea Alba Iulia. (C.C.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com