Roşia Montană sărbătoreşte în stil mineresc

28 august 2012 17:107 comments

O nouă ediţie a Zilei Minerului va avea loc duminică, 2 septembrie, pe stadionul Minerul din Roşia Montană.
Mii de locuitori din Munţii Apuseni şi vizitatori din toată ţara sunt aşteptaţi la Roşia Montană duminică, 2 septembrie, la tradiţionala sărbătoare a Zilei Minerului, eveniment organizat de Primăria şi Consiliul Local Roşia Montană, în parteneriat cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC).
Programul desfăşurat pe Stadionul Minerul va începe la ora 12 cu un mini-campionat de fotbal şi va continua de la 13.30 cu meciuri demonstrative de rugby, urmate, de la ora 15.00, de petrecerea în stil mineresc. La fel ca în anii trecuţi, organizatorii au invitat o serie de cântăreţi îndrăgiţi de muzică populară, dar au pregătit şi câteva surprize de muzică uşoară.
Vor cânta pentru minerii din Apuseni Mirela Petrean, Tinu Vereşezan, Adi Balint, Mirela Mănescu, Nelu Şopterean, Grupul Instrumental „Dor”, „Copiii de Aur”, Corul Minerilor, Deepcentral şi rapperul Puya. Seara se va încheia cu focuri de artificii, iar organizatorii promit şi alte surprize.
O altă atracţie a ediţiei din acest an o constituie vizitele ghidate gratuite în Roşia Montană, organizate de RMGC în ziua de duminică, între orele 10.00 şi 17.00, atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii care vor să afle mai multe despre proiectul minier.
Ziua Minerului este un eveniment sărbătorit anual în comunităţile din zonele unde există sau au existat exploatări miniere. În 2009, la Roşia Montană a fost stabilit un record mondial, omologat de Guiness Book: cei mai mulţi oameni care caută simultan aur cu şaitrocul – peste 100 de persoane au luat parte la stabilirea recordului mondial.

7 Comments

  • cred ca e foarte asteptata de localnici si nu numai caci prin vizitele organizate ar putea atrage multi turisti

  • asa si trebuie in stil caracteristic si continuand traditia de baza. in plus, vad ca au si turistii avantajele lor si pot vizita gratuit si cu ghid obiectivele

  • foarte frumos, chiar merita sa aiba un astfel de festival si turistii sunt bineveniti

  • Pai Rosia Montana numai in stil mineresc poate sa petreaca, pentru ca e o localitate miniera,cu traditie milenara in aceasta meserie. Si ca tot am vorbit de meserie, cand minerii de aici nu o sa mai fie someri si o sa se reinceapa exploatarea?

  • cand minerii de aici nu o sa mai fie someri si o sa se reinceapa exploatarea, Ziua Minerului o sa aiba loc pe un vas de croaziera pe lacul de Cianura iar ca obiective turisitice vor fi cele 4 maldare de praf si noroi care obisnuiau sa fie muntii si pajistile superbe odinioara.

    cand minerii de aici nu o sa mai fie someri si o sa se reinceapa exploatarea, animalele vor fi murit, apa se va fi otravit, lumea va compara doar apa plata, iar localitatea miniera isi va fi schimbat minunatele culori in gri si negru

    cand minerii de aici nu o sa mai fie someri…

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com