15 medalii pentru halterofilii din judeţul Alba

8 octombrie 2012 17:360 comments

În perioada 24-29 septembrie 2012 la Bistriţa a avut loc Campionatul Naţional de Haltere pentru juniori I. Selecţionata LPS-CS Unirea a obţinut 15 medalii, din care 6 de argint şi 9 de bronz.
Daniel Ordean (din Mihalţ), avându-l ca profesor pe Valentin Urian (diriginte), a obţinut 3 medalii de argint.
Anamaria Sturza (cat. +75), legitimată la CS Unirea, a reuşit să cucerească 3 medalii de argint.
Marius Die, cls. a XII-a, cu dublă legitimare, LPS-CS Unirea, diriginte prof. Corneliu Marcus, a obţinut 3 medalii de bronz.
Dan Ion Turuş, clasa a X-a, legitimat la LPS Alba Iulia, diriginte prof. Maria Mihălţan, a câştigat 3 medalii de bronz.
Carmen Pârva, LPS-CS unirea, cat. +75 kg, a reuşit 3 medalii de bronz.
Alte rezultate:
Liliana Atudorei, cls. a X-a, LPS-CS Unirea, a obţinut lucul IV la aruncat şi locul V la smuls şi total.
Robert Javla, LPS-CS Unirea, locul V la toate probele.
De notat comportarea bună a altor sportivi: Sebasian Cleja (din Stremţ), LPS Alba, cls. a VIII-a, diriginte prof. Daniela Coş; Florin Varvara, cls. a IX-a, LPS Alba Iulia; Vlad Popa, cls. a XII-a, diriginte prof. Corneliu Marcus.
„Se puteau obţine şi mai multe medalii, dar luând în calcul faptul că au fost realizate de un singur antrenor încadrat cu normă întreagă la LPS şi un sfert de normă la CS Unirea, cred că s-a realizat foarte foarte mult, mai ales în condiţiile unui concurs puternic în care Steaua Bucureşti – cu 3 antrenori cu normă întreagă – s-a întors acasă cu 3 (trei) medalii, iar Dinamo Bucureşti cu nici una (zero medalii)!!! Şi tot cu 3 antrenori cu normă întreagă.
În acelaşi context, menţionez că pregătirea pentru această competiţie a costat cele două cluburi bucureştene peste un miliard de lei vechi, iar suma cheltuită de cluburile albaiuliene a fost de 10 ori mai mică. Cine ştie, poate diferenţa de buget „economisită” în pregătire va fi alocată pentru premierea rezultatelor obţinute… Aşa ar fi normal”, a declarat antrenorul Ioan Frăţilă.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com