E jale!

14 noiembrie 2019 17:333 comments

Un număr de 43 de orașe mici (adică 20% din cele 217 orașe existente, fără municipii) nu pot închide anul bugetar 2019 și sunt chiar în imposibilitatea de a plăti salariile și facturile pentru utilități. Informația i-a fost livrată premierului Ludovic Orban, marți seara, la întâlnirea pe care acesta a avut-o cu reprezentanți ai Asociației Orașelor (AOR).

Este doar o parte a radiografiei administrației locale în momentul plecării Guvernului Viorica Dăncilă. Într-o stare similară se află și unele dintre cele 103 municipii și majoritatea celor 2.861 de comune.

Premierul a promis un singur lucru pentru rectificarea bugetară ce urmează: asigurarea diferenței până la 1.000 de lei/locuitor în cazul celor 25 de orașe care au rămas cu fonduri sub plafon și după rectificarea efectuată în august de fostul ministru Eugen Teodorovici.

Tăierea bugetelor la începutul anului și transferarea la unitățile administrativ-teritoriale (UAT) a unor cheltuieli cu asistența socială, după ce veniturile au fost diminuate substanțial anul trecut (odată cu reducerea Impozitului pe Venit) au provocat probleme insurmontabile pentru unele primării.

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com