Compania belgiană VCST investeşte 30 de milioane la Alba Iulia

9 februarie 2012 17:160 comments

Alba Iulia va beneficia în acest an de o investiţie de 30 milioane de lei în zona de dezvoltare a oraşului situată la ieşirea din Alba Iulia spre Drîmbar. Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a declarat că investitorul este firma VCST din Belgia, companie care se ocupă cu producţia de automotive (pinioane, roţi zimţate şi alte piese din angrenajul cutiilor de viteză ale maşinilor) pentru firme precum Wolswagen, Volvo, Daf sau Ford.
Respectiva firmă are deschise puncte de lucru în Belgia, Mexic, Germania, SUA şi China. Edilul municipiului Alba Iulia a spus faptul că administraţia locală s-a aflat de mai mult timp în negocieri cu respectiva firmă dar, din cauza unor clauze de confidenţialitate impuse de investitorul belgian, nu a putut să dea amănunte până zilele acestea. Conform acestuia, respectivul investitor a prospectat piaţa din România, având discuţii cu autorităţile publice din Sibiu şi Braşov, dar a ales Alba Iulia datorită deschiderii administraţiei locale. Totuşi, belgienii nu au fost încântaţi de unele discuţii cu furnizorii de utilităţi, dar din fericire s-au rezolvat respectivele probleme.
În cursul săptămânii trecute, investitorul belgian a achiziţionat 5 hectare de teren în zona de dezvoltare la preţul de 11 miliarde lei vechi, urmând ca în cel mai scurt timp să înceapă construcţia viitoarei fabrici. Conform primarului Mircea Hava, din totalul investiţiei, 25 de milioane se vor duce pe utilajele de producţie iar în jur de 5 milioane pe construcţia obiectivului, aceasta fiind cea mai mare investiţie din ultimii ani de la Alba Iulia. Prin această investiţie se vor crea 200 de locuri de muncă, angajările urmând să se facă etapizat. „Sunt foarte interesaţi să înceapă investiţia. La această oră s-au semnat actele de vânzare-cumpărare. Deja se interesează de procedurile autorizare, urmând ca în luna martie, cel mai probabil, să înceapă săpăturile iar cel mai târziu la sfârşitul anului să înceapă să dea drumul la producţie”, a declarat Mircea Hava.
De asemenea, edilul din Alba Iulia a precizat că se află în discuţii cu un alt investitor elveţian care urmează să investescă tot în zona de dezvoltare. Prin această investiţie, ar urma să se creeze încă 400 de locuri de muncă. Mircea Hava a spus că deocamdată nu poate da mai multe amănunte din cauza unor clauze contractuale dar speră ca în cel mai scurt timp să se încheie pozitiv negocierile cu investitorul elveţian.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com