Seminar internaţional pentru specialiştii în resurse umane

4 octombrie 2012 17:000 comments

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Alba (AJOFM) organizează în această perioadă workshop-ul cu tema „Mecanisme de monitorizare, evaluare şi revizuire a planurilor nominale de formare profesională aflate în implementare”, în localitatea Vama din judeţul Satu Mare. Evenimentul reuneşte 32 de specialişti în resurse umane din 16 Agenţii Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, din regiunile Centru, Vest şi Nord-Vest. În cadrul atelierului de lucru, partenerii naţionali şi transnaţionali vor prezenta materiale referitoare la importanţa competenţelor profesionale în furnizarea unor servicii de ocupare de calitate.
Gândit ca un spaţiu deschis de învăţare pentru specialiştii SPO, evenimentul este structurat pe mai multe ateliere de lucru. Accentul este pus pe analiza mutaţiilor produse în planurile nominale de formare în perioada mai–septembrie 2012, planuri elaborate prin proiect şi aflate în implementare. Rolul principal revine invitaţilor, direcţie în care reprezentanţii din fiecare judeţ vor comunica preocupările avute pentru acoperirea deficitului de competenţe al specialiştilor AJOFM în calitate de Serviciul Public de Ocupare. O parte a evenimentului va fi dedicată învăţării celor mai bune metode de instruire a salariaţilor la locul de muncă, cu accent pe e-learning, coaching, mentorat. Soluţiile vor fi prezentate de către specialiştii partenerilor spanioli din proiect, care au o bogată experienţă în domeniu.
Evenimentul este parte componentă a proiectului „3C – Calitatea Crează Competenţe – Calitatea în formare Crează Competenţe profesionale de nivel european pentru personalul SPO din Regiunile Centru, Vest şi Nord-Vest”, implementat de AJOFM Alba, împreună cu AJOFM Arad, AJOFM Satu Mare, S.C. Tobimar Construct SRL Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Desarrollo de Estrategias Exteriores SA (Spania), Fomento de Iniciativas y Desarrollo de Actividades S.L. (Spania), Servicio Público de Empleo del Principado de Asturias (Spania).

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com