Deputatul Clement Negruţ părăseşte din nou PDL de această dată pentru Mişcarea Populară

2 septembrie 2013 09:387 comments

NegrutPDL Alba a rămas cu un singur parlamentar: senatorul Alexandru Pereş.

Deputatul de Sebeş-Blaj, Clement Negruţ va părăsi din nou PDL de această dată pentru a trece la Mişcarea Popular, mutare ce se va oficia marţi la Bucureşti.Anunţul a fost făcut luni dimineaţa de Negruţ în cadrul unei conferinţe de presă la Alba Iulia. Clement Negruţ va deveni liderul Grupului de Iniţiativă Mişcarea Populară, filiala Alba.Precizăm faptul că este a doua oară când Clement Negruţ părăseşte PDL după ce în februarie 2011 şi-a dat demisia din partid dar a revenit peste câteva luni la PDL.
Negruţ şi-a motivat decizia în principal prin faptul că PDL nu face opoziţie spunând faptul că preşedintele PDL, Vasile Blaga este un buldog fără dinţi. Negruţ a mai spus că s-a simţit marginalizat în partid după ce la alegerile din martie 2013, a susţinut moţiunea Elenei Udrea.
“Marţi îmi voi prezenta plecare din grupul parlamentar al PDL. Sigur se pune întrebare de ce cum?, De ce din nou_.E greu şi îmi e greu să încerc să mă apuc să dau explicaţii de genul asta pentru că sunt 15 ani de muncă în partid, sunt 15 ani de sacrificii făcute de mine alături de colegi în care am crezut în PDL la vremea respectivă.Clement Negruţ doreşte să-şi construiască altă carieră politică. Cred că am ajuns în PDL la un punct critic ţinând comt şi de personalitatea mea, de modul cum am crezut şi cum cred în continuare şi cum ştiu să fac politică. Nu vreau să aduc acuze, să fac afirmaţii ci vă spun două lucruri generale ce se întâmplă în PDL.Ştiţi foarte bine ce s-a întâmplat în primăvara acestui an când am fost cel care a dezavuat, ceea ce s-a întâmplat în cadrul PDL la alegeri. Am crezut într-o schimbare, am crezut într-o altfel de aboradre a politicii, asta ca să mă refer ca tema generală, ce cred eu ce am crezut eu despre PDL. Nu s-a întâmplat acest lucru. Sigur, faptul că eu am fost unul din cei mau vocali sau unul dintre cei mai virulenţi oameni ce au prezentat aceste lucruri, a făcut ca într-un fel să fiu marginalizat, izolst în ceea ce înseamnă PDL la nivel naţional şi local(…). Am sperat că prezenţa mea în partid după alegeri, vă mărturisesc că în primăvară am vrut să plec din PDL a doua zi după alegeri, pentru că nu aşa se face politică nu aşa se câştigă nişte alegeri. Ştiţi ce s-a întâmplat şi în 2011 la alegerile din Alba, când s-au întâmplat lucruri ce nu trebuiau să se întâmple într-o comunitate democratică.
Faptul că încă 7 luni am rămas să muncesc în echipa PDL se datorează preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel. Cu el am avut o discuţie şi i+am spus modul în care cred că PDL poate ieşi din letargia unui partid care paradoxal la nivelulul judeţului Alba guvernează dar la fel de paradoxal este inexistent din punct de vedereal unui partid la nivel naţional, călcat în picioare de USL iar acum avem un fel de opoziţie, parafrazând-o pe Andreea Paul: “Facem opoziţie în linişte”. Opoziţia făcută în felul acesta o să coste PDL foarte scump. Eu nu ştiu să fac opoziţie în linişte. Nu poţi face opoziţie la cafeaua de dimineaţă, într-o înţelegere tacită: voi vă faceţi că guvernaţi la Bucureşti, noi încercăm să guvernăm pe plan local.
În aceiaşi discuţie am încercat să explic că şi ÎN PDL Alba trebuie să se producă ceva sau altceva. Nu mai poţi să faci acelaşi gen de manifestare politică cu aceiaşi oameni de 20 de ani. Trebuie schimbat ceva. Trebuie să facem politică altfel. De asta a şi fost prezenţa mea în moţiune Udrea. Vreau să mulţumesc tuturor colegilor de partid, colaboratorilor, primarilor din colegiul Sebeş-Blaj, tuturor primarilor oneşti care dincolo de orgolii mai au şi altceva legat de educaţie şi îi asigur de o colaborarela fel de bună ca şi până acum ” a declarat Clement Negruţ.
Deputatul Negruţ a spus că va activa ca independent în următoarea perioadă alături de ceilalţi trei parlamentari membri ai Grupului de Iniţiativă Mişcarea Populară. Clement Negruţ a adăgat şi faptul că nu exte exclus ca în următoarea perioadă mai mulţi membrii ai PDL Alba vor migra spre Mişcarea Populară.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com