Ponta:Băsescu pune beţe în roate proiectului de la Roşia Montană

16 septembrie 2013 11:402 comments

Victor-PontaPremierul Victor Ponta a precizat, luni, că doar Curtea Constituţională ‘poate decide ce e constituţional sau neconstituţional’ şi că preşedintele Traian Băsescu încearcă ‘să bage beţe în roate’ proiectului Roşia Montana.
“Numai Curtea Constituţională poate decide ce este constituţional sau neconstituţional. Cred că preşedintele încearcă să bage beţe în roate la un proiect pe care l-a susţinut foarte mulţi ani. Ştiţi bine că ani de zile domnul Băsescu a fost pentru acest proiect, acum dacă vrea să-l facă Guvernul s-a trezit contra. Cred că este un mod de a face politică extrem de neserios şi cred că singurul lucru bun pe care a-l putea face preşedintele ar fi să participe, să medieze dezbateri nu să pună beţe în roate la tot ce întâmplă în ţară”, a precizat premierul.
Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică, la Ţebea, că actul normativ privind exploatarea zăcământului de la Roşia Montană va fi respins de Curtea Constituţională ”în mod categoric” deoarece “nu e legal să stabileşti o firmă care face o exploatare prin lege”.
sursa: Agerpres

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com